Konstigt...

... var ett begrepp som jag gillade i mitt aktiva missbruk... jag ska ge er ett exempel...

En dag så fick jag för mig att jag skulle bli konstnär... i mitt aktiva missbruk så saknades det absolut inte idéer... nä tvärtom *L*... jag startade ofta upp nya projekt... mitt problem var snarare att jag inte lyckades slutföra så mycket... det kom liksom nya idéer hela tiden... så man kan säga att jag hade många bollar i luften... samtidigt... och ska sanningen fram så har jag aldrig varit någon jonglör *L*... ja ni fattar.

I vilket fall som helst så tyckte jag mig inte ha tid för att utbilda mig på konstfack å sånt för att bli konstnär... nä här gällde det att hitta en genväg till ära och berömmelse... och snabbt skulle det gå... helst igår.

Sagt och gjort... en baggis för någon som är lite påhittlig... jag resonerade som så att om jag bara gjorde något konstigt... så kunde jag kalla det för konst... å vipps så var jag ju en konstnär... varför lägga flera år på utbildning... det tog ju bara fem minuter för mig... jag hittade ett gammalt väggur... tog färgen som stod sidan om... och...


... målade om den...

Det var ju tillräckligt konstigt för att få kallas för konst... och jag var nu konstnär *L*.

Så här i efterhand så har jag nog bara en tavla kvar som speglar den personen som jag var på den tiden...  inte så mycket konstnär... mer vansinnigt...


... konstig.

Denna tavla är målad på täckpapp som jag och två av mina vänner bredde ut på hela min övervåning en gång när vi var väldigt snurriga... å vi satte igång att måla... just denna tavla är målad med fingrarna och föreställde från början ett moln... men ju mer timmarna gick den natten så började mina "demoner" träda fram...

... att jag har kvar tavlan är mycket en påminnelse över hur det egentligen såg ut mellan mina öron just då... och även som ett minne över dessa mina två vänner som bägge är döda idag... de tog båda två överdoser och dog av sitt missbruk för ett gäng år sedan... och jag saknar dem bägge... de var mina vänner... och dog alldeles för tidigt.

Idag så är det inte så viktigt för mig att vara "konstnär"... nä nu målar jag mest för att det är skoj... men när jag var aktiv missbrukare så var det viktigt för mig att "vara någon" eftersom jag inte kunde känna att jag var värd något... idag så duger jag precis som den jag är... en vaaaaanlig... värdefull och vacker människa.

Idag så ska jag bl.a. ägna mina 15 minuter om dagen till ta bort en konstig grej som jag har hängande i mitt tak...


... några ballonger som hängt där över ett år nu...

... för jag tycker faktiskt bara att det ser konstigt ut... och vet ni vad?

Jag har inget större behov av att vara konstig längre...

Kommentarer :

#1: naken Snigel

Det beror väl på hur man är just konstig. Jag kan vara konstig på ett bra sätt för mig, och jag kan vara det på ett dåligt med. Det gäller ju att hitta balansen.



För vi är konstiga vi människor;)

skriven
#2: naken Snigel

Tycker jag;)....Djur är i alla fall logiska;)

skriven
#3: Elvira

Hehe..märkligt va lika människor är ändå...

Men det som slår mig är två saker..att ballongerna måste varit superkvalitet..efter ett år brukar de inte va fullt så luftfyllda =)

(Jag vet det av erfarenhet,,ähum..)

Å sen undrar jag , vad en drogfri Peter idag målar..? Målar du förresten fortfarande..?

Gissar att det inte blir så mycket demoner längre..?

kramar om

skriven
#4: naken Snigel

elvira, du och jag köper tydligen samma märke på ballongerna;))....s..mina hänger också som gammla...hmm..kondomer...host, i taket efter ett par dagar;))



Kram

skriven
#5: peter

Jag undrar om vi är så konstiga egentligen... jag har haft en massa konstigheter för mig under årens lopp... saker som jag har varit helt övertygad om att jag varit ensam om... men nä... det finns många som gjort lika "konstiga" saker... så jag börjar tro att det är rätt "normalt" att vara en smula konstig L... det är iallafall mänskligt L



Å ballongerna ja... det var ju därför som de hängt uppe sååååå länge... det var min förra sambo som hängde upp dem till sin sons födelsedag... november förra året... å jag har då aldrig varit med om maken till ballonger att hålla tätt... vi snackar verkligen superdunderkvallitet L.



En drogfri peter målar fortfarande... just nu är jag inne i en period då jag målar stora seriestrippar i svartvitt... men det varierar... lite då och då dyker det upp nån tavla som jag gjort här på bloggen... å då menar jag sådana som hamnar på duk L... men det går i perioder... låååååånga uppehåll varvas av maniskt målande... ja du vet... allt eller inget L.



(((kram)))

peter

skriven
#6: Mia

Det är nästan läskigt! När jag läser det här så skulle det kunna vara mitt familjehemsbarns mamma det handlar om. Det skulle lika väl vara hon som skriver just det där. Hon är ju fortfarande mitt inne i sitt missbruk. Av allt hon kommer åt. Hon har spänt byggplast över ena väggen i vardagsrummet. Där slår hon upp (ja, tapeten bakom är helt förstörd, så det där med plasten...vetifaan vad den skall vara bra till) duk efter duk för att måla på. Just sådana tavlor med demoner och annat märkligt. Egentligen så tror jag att hon faktiskt är konstnärlig och kan måla. Men pga missbruket så blir allt så märkligt! Mest blandade färger utan direkt något motiv. Men en viktig del i det hela är att hon hela tiden har finurliga namn på sina skapelser. Hon är också ett offer. Ett offer för kvinnohatet, samhället, sin fd missbrukande och misshandlande man (pojkens pappa), som hon ändå är beroende av eftersom han hjälper henne att få tag i grejer. Offer för kommunens stelbenta paragrafer som hittat på att det inte är bra att pojken bor hos henne... Ja... du vet ju precis vad jag pratar om! Läskigt och fascinerande att läsa det du skriver. Jag får lära mig MYCKET! Det är skitviktigt för mig, för jag måste kunna förmedla moderns fina sidor och hennes kärlek... men också förklara varför allt blir så fel. Du lär mig mycket, Peter. Å du bekräftar mycket av mina tankar och funderingar runt VARFÖR en del saker händer! Tack! Kramis!

skriven
#7: peter

Jag blir glad när jag läser att du även ser människan bakom missbrukaren... så att du kan förstå varför ditt familjehemsplacerade barn alltid kommer att älska sin mamma... den kärleken kan se ut på många sätt... hat, sorg, försvar, kärlek, ilska... ja jag skulle kunna fortsätta att räkna upp hur mycket som helst.



Läs mitt senaste inlägg om "en kväll på krogen" så ser du vilken skillnad drogerna gör med våra liv... drogen får vår missbrukarpersonlighet att växa på bekostnad av vårt sanna jag.



Jag läste en fin skylt när jag var i Indien tidigare i år... den satt i en möteslokal för den lokala AA-gemenskapen där... "You are not a bad man, you are not a mad man, you are just a sick man"... den skylten är väldigt sann.



(((kram)))

peter

skriven
#8: Mia

Drömmen är ju ändå att de en vacker dag skall förenas. Om så pojken kommer att vara 17 år då, och hon kanske fortfarande missbrukar! Synd att hon är så oåtkomlig... (måste bara tillägga att drömmen är densamma om pappan, men han är inte lika "skruvad"). Har du någonstans i bloggen skrivit vad det var som fick dig att ta första steget? Vad var droppen som fick dig att nyktra till? Dina tankar precis innan och under den första kaotiska nyktra tiden? Stor klem til deg!

skriven
#9: peter

Det var väl inget speciellt som hade hänt (förutom allt som alltid händer i ett missbruk L) när jag la av med drogerna... jag provade väl mest att vara drogfri av ren nyfikenhet faktiskt... å på den vägen är det... jag är en nyfiken kille L.



Dagen då jag kom till insikt om mitt problem hade jag en väldig ångest och det var skönt att äntligen förstå att jag hade ett problem med droger... på riktigt... för då fick jag ett val... ja tack eller nej tack... och jag har inte behövt peta i mig någon drog efter den dagen.



Första tiden i drogfriheten valde jag att se på med spänning... varje dag var en utmaning och jag gillar tävlingar... och att vinna L... så jag mådde nog faktiskt mest kanonbra den första tiden... visst hade jag ett svängigt känsloliv men va fan... det var smällar som jag kunde ta tillsammans med mina vänner som också ville vara drogfria... jag gick med i NA från första dagen och det funkade för mig... jag har gjort en behandling men det var först efter att ha varit drogfri i två och ett halvt år genom att gå på självhjälpsmöte.



Tankar vet jag inte... det var säkert hur rörigt som helst... men en dag i taget är det som funkat och fortfarande fungerar för mig... bara för idag så ska jag vara drogfri, oavsett vad som händer... imorgon vet jag inget om... å igår är redan passerat.



Vem som helst kan bli drogfri utan några större problem med hjälp av detta programmet... det är inte så svårt... tvärtom så uppfattar jag det förbluffande enkelt L.



(((kram)))

peter

skriven
#10: Mia

Hej Peter!

Jag skulle vilja citera dig i min blogg, och samtidigt länka till det här inlägget! Det handlar om ett "konstverk". Jag såg en bild och jag tycker det var skruvat, då tänkte jag på när du skrev om hur du gjorde för att bli konstnär!

Texten lyder:



En gång sade någon (mycket klok person... även om han just då var påtänd): Bara man gör något konstigt, som man skulle kunna kalla för konst, så blir man konstnär!



Han målade ett väggur grönt. Det tog fem minuter, i stället för flera år på konstfack... Han livnär sig inte som konstnär idag!



Men det finns de som lyckas!



Är det ok? Du kan ta bort det här inlägget om du vill! Kanske kan du bara skriva till en kommentar på mitt sista inlägg, ok eller inte. Jag lägger inte ut kommentaren (om den inte innehåller nåt värt att läsa (vilket du faktiskt är fena på ;-)!



Bamsekram Mia Pysselfia

skriven
#11: peter

Hej Mia!

Klart att du får citera och länka till mitt inlägg om du vill... vilket bekräftelse L... jag blir ju bara glad... såklart...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :