Min rökning...

... dokumenteras idag.

Det innebär att jag för statestik över hur många cigg jag får i mig denna dagen... och det "firar" jag med att nu tända cigg nummer 16 nu när jag skriver här... jag sätter ett streck för varje cigg i ett program jag hittade i min telefon... tanken är väl att jag ska bli medveten om att jag röker... och i förlängningen så hoppas jag på att ta efter ett tips jag fick om att röka ett begränsat antal cigg varje dag... och kanske ta bort en del helt onödiga ciggaretter...


... bland alla dem jag rullar på en dag.

Lite av ett steg 1 på ciggen... att erkänna mitt problem... och se exakt hur det ser ut.

Jag har en önskan om att bli kvitt denna lasten... en önskan som jag burit på ett tag... och det räcker fan att jag skriver detta så vill jag omedelbart tända en cigg till... helt sjukt... det medges *L*... så nu har jag 17 streck i min telefon.

Men jag har gjort förändringar förut... ta det här med att betala...


... räkningar...

... det var ett stort problem för mig under en väääääldigt lååååång tid... fixade liksom inte det där med att ha pengar på fickan och sedan ta dem och betala mina räkningarna... det kom liksom alltid något emellan som gjorde anspråk på mina stålar... sprit... knark... och andra onyttigheter.

Det var inte som så att bara för att jag la av med drogerna så löste sig detta automatiskt... nä här fick jag också göra lite praktiskt stegarbete... erkänna mitt problem (steg 1)... be om hjälp (steg 2)... här fick jag höra talas om banken via internet och valde att fixa mig en sån dosa... å så gick jag till handling (steg 3) och betalade mina räkningar direkt från mitt konto utan att behöva ha någon fysisk kontakt med pengarna (på nätet så är de ju "bara" siffror)... funkade alldeles utmärkt... och jag har faktiskt skött mina räkningar hyfsat sedan dess (frånsett parkeringsböterna)... men här vet ju ni som läser min blogg att jag också har gjort en förändring... fixat ett VISA-kort och blivit god vän med...


... parkeringsautomaterna...

... något som i förlängningen ligger till grund för att jag en vacker dag är övertygad om att jag kommer att bli helt skuldfri... någonting som jag aldrig har vågat tro på innan *L*.

Så visst förmår jag att göra förändringar... med små steg i taget är allt... precis allt möjligt... visst tänker jag sätta ett streck till i telefonen nu när jag klickar iväg detta... nummer 18 för denna dagen... det stör mig inte så mycket... för är det något som mitt program för min drogfrihet lärt mig så är det att... det handlar inte om att sluta kämpa... det handlar om att ge upp... kapitulera helt enkelt...

Kommentarer :

#1: Elvira

Ahhh..så du har åxå tittat på Henriks "sluta-röka" berättelse förstår jag..?

Den är bra..inspirerande...

Har bunkrat med nikotinmedel nu..men jag räknar inte mina cigg, jag försökte, men på ren trots blev ALLA väldigt viktiga, å dubblt så många..

Så jag bryter mina helt, enklare så..å det jag tycker att jag fått med mig, är att bara en dag i taget, så går det, att det inte är någon katastrof OOOOM jag råkar ta ett bloss, utan att det går att börja om igen..(känns lite bakvänt kanske, men tryggt)

Kramis



skriven
#2: Henrik

Gott Peter, du kommer att fixa rökfriheten oxå för att du är värd det. Sluta-röka-linjen (020-840000) var en stor tillgång för mig då jag slutade. En lysande idé, gratis terapi på telefon, jag ringde närhelst jag kände mig lite skakig. Fick många goda råd oxå.



Kram Henrik

skriven
#3: naken Snigel

ja, känslan eller vetskapen om att man faktiskt kanske kommer att bli helt skuldfri en dag kan lyfta vilken jumbo som helst;))



Sluta röka? Ja, men inte just nu;)..Jag tar också myrsteg;))..Lycka till på stigen;) Det klarar du!



Kram

skriven
#4: naken Snigel

Kapitulera var ORDET;)



Kram

skriven
#5: peter

Det slår mig hur enkelt det är att sluta röka med en cigg i käften L... steg 1 är inga problem... jag ser mitt problem och det kan jag kapitulera inför... steg 2 är inte heller så svårt (ja jag har läst Henriks berättelse L)... men det är ju det här med det tredje... själva handlingen... den spånar jag fortfarande på L... ni vet... tanke... beslut... räcker inte... behövs ett steg till... handling L.



Jaja skit samma... att skriva om det här gör ju att jag får lite svårare att förneka faktum L.



Å skuldfri kan komma att ta ett tag... men jag känner hopp L... det är stort L.



Det är när jag själv slutar att styra så mycket som det händer grejer L.



(((kram)))

peter

skriven
#6: naken Snigel

Den KÄNSLAN förstår jag prescis;))

skriven
#7: Anonym

Lycka till med rökningen eller rättare sagt att inte röka. Egentligen så borde det väl vara en baggis för dig med tanke på vad du redan har klarat av att sluta med.

Kram Hillevi

skriven
#8: peter

Det är alltid skönt att slippa vara ensam om en känsla L... och egentligen så borde det kanske vara en baggis för mig att sluta röka... det handlar ju mycket om att göra som någon annan säger åt mig att göra... å det kan låta enkelt... men fan vet om det inte är det svåraste av allt för mig L.



(((kram)))

peter

skriven
#9: Henrik

Jag kanske skulle bli "sluta-röka-sponsor", hehe! Jag är nämligen jättebra på att tala om för andra vad dom ska göra ;) Välkommen att testa mig om du vill Peter.



Kram Henrik



P.S. Eller om nån annan vill så är jag alltid glad om jag kan hjälpa D.S.

skriven
#10: peter

Att tala om för andra vad de ska göra är jag också rätt bra på L... men tack för ditt erbjudande det tål att tänkas på... trots allt så har ju du gått före där L...



(((kram)))

peter

skriven
#11: Henrik

Ring om du bestämmer dig för det, 0704-482301



Kram Henrik

skriven
#12: naken Snigel

Det handlar om att våga lita på någon annan, att kapitulera inför sig själv åt någon annan, DET ÄR svårt, t.om skitsvårt, men värt varenda sekund ju;)

skriven
#13: peter

Vilket fantastiskt erbjudande... tack... jag har lagt in ditt nummer i min telefon och kommer säkert att höra av mig inom en snar framtid... för det är ju så... att kapitulera och ta emot hjälp är svårt... och hur bra som helst när man väl tar det beslutet... det vet jag ju eftersom jag har en sponsor och litar på mitt omdömme när jag valde honom... annars så funkar det ju inte så bra... det handlar om att våga ta chansen L.



(((kram)))

peter

skriven
#14: Henrik

Vi brukar ju be om sinnesro, mod och förstånd. Plötsligt en dag gick det upp för mig att jag hade fått det också, vilken lycko-kick. Jag tror du har fått det också... :-)



Kram Henrik

skriven
#15: peter

Ja visst är det helt fantastiskt... vi får akta oss för vad vi ber om... för våra önskningar kommer att gå i uppfyllelse... på ett eller annat sätt L.



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :