Snart Jul...

... har jag förstått.

Träffar på människor som har en konstigt flackande och sökande blick... de är liksom inte närvarande... när jag pratar med dem verkar de vara och handla julklappar... julstäda... eller...


... klä julgranar.

Och skulle jag få någon kontakt så pratas det om julgrejer... det vanligaste samtalsämnet är då såklart julstressen... sen försvinner de igen... in i juldimman.

Som enbart betraktare till detta fenomen så vill jag påstå att detta är en tid för eftertanke... när alla är fullt upptagna av jul-juleriet så finns det hur mycket tid som helst för att ta det lugnt... tänka tankar... t.ex om min...


...rökning.

Helt ärligt så börjar jag fan bli lite trött på den... 97% av ciggen jag får i mig smakar rent ut sagt skit... och jag har börjat att exprimentera lite... struntar i att röka i bilen lite då och då... tänker lite på hur det känns att stå emot impulsen... det är jättelätt i en bil... för den enda bil jag röker i är min egen... och då bara när jag är själv i den... så jag vet ju att ciggen inte är nödvändiga för mig när jag sitter i en bil... sen händer det oftast något som får mig att glömma bort tanken på en cigg... tills impulsen att tända en kommer tillbaka... å så kan jag hålla på så... och behöver inte röka på hela färden.

Ja hela grejen med att röka verkar för mig mycket vara en impulsgrej... något som jag gör utan att tänka på det... automatiskt... jag hade inga problem med att sitta i ett flygplan 10 timmar utan cigg... men på flygplatsen fanns de ett rökrum... en riktigt vidrig kub fylld av rök... där satt jag hela tiden och tvingade i mig cigg... helt sinnessjukt... bara för jag kunde... hade det inte funnits ett rökrum hade jag accepterat det och struntat i att röka.

Och nu i jultider får jag t.o.m. tid att tänka ett steg längre... vad gör man om man inte röker?

Och jag ska ärligt säga att jag vet inte... kanske beror det på det lilla ordet... inte... och att jag tänker i bilder... för att tänka en bild av att inte röka innefattar ju en ciggarett... ja ni fattar... säg åt ett litet barn att inte cykla ner i ett hål... och barnet cyklar naturligtvis rakt ner i hålet... det finns ingen bild på att inte cykla ner i ett hål... säg åt samma barn att cykla sidan om hålet och barnet slipper att cykla ner i hålet... för då finns det ju en bild av att cykla sidan om ett hål.

Jaja... den 22 december börjar min jul... då ska jag handla julklappar och kasta mig in i julen med hela huvet... det har jag bestämt... och faktiskt... jag ser fram emot det... två dagars julshoppande... det är lagom tycker jag *L*.

Och innan dess kanske jag funderat ut vad jag kan göra istället för att röka för att bejaka mina impulser... sex kanske *L*... nä den impulsgrejen ska jag nog inte förstärka... något nytt får det bli... mat låter också farligt... det har man ju hört om... mmmmm (funderar)... blogga kanske... nja... mmmmm (funderar igen)... nä jag ger upp... och tänder en cigg... å tänker... fan... snart är det jul...

Kommentarer :

#1: Elvira

Aha, du har ¨snubblat över tanken du också, ser jag!!

Jag va på apoteket igår och shopade en hel massa nikotinersättning..sugtabletter, tuggummi..plåster..

(Allt eller inget-som vanligtsuck)

Känner också att det börjar bli dags, vilken dag som helst..

Men inte just idag, en dag i taget är jag fortfarande rökare..(bakvänt, men kan funka)L

Kramis // E

skriven
#2: Henrik

Hej Peter!

Läs gärna min historia om hur jag använde programmet för att sluta röka. Vad man ska göra i stället? Ja du får en massa tid över att göra nyttiga och trevliga saker. Vad det är varierar nog, i mitt fall ganska mycket att bara ta det lugnt, har alltså ökat sinnesron.



Läs här:



http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=206724310&blogID=306275462



Kram Henrik

skriven
#3: peter

Jag läste vad du skrivit Henrik och jag gillar idén... röker en helvetes massa helt onödiga cigg just bara för att jag kan... plan ett är att göra mitt bästa för att ta bort "bilciggen"... sen ska jag ta ett kik på hur många cigg jag vill ge mig på en dag L... lite i taget... "långsamt kommer man längst" L...



Får se om jag tar till alla dessa hjälpmedel... för jag är väl som du Elvira... det är allt eller inget L... i det mesta jag sysslar med... eller nja... det har faktislkt blivit bättre på den fronten också måste jag erkänna L.



(((kram)))

peter

skriven
#4: Henrik

Ja, det lät som om du var inne lite i mitt tänk med bilciggen, och att testa vad som händer när man står emot röksuget. En annan sak var ju pauserna på mötena, som om jag inte skulle klara 1,5 timme utan cigg. Ja,ja det står där alltihop. Lycka till med din rökFRIHET.



Förresten, nu till nåt helt annat, hängflyg kanske är nåt för en gammal f.d. fallskärmshoppare som blir luftsugen ibland.



Kram Henrik

skriven
#5: peter

Tack... jaja... vi får se hur det går L... jag gör som vanligt... tar små steg i taget L.



Ojoj Henrik... jag är helt övertygad om att du skulle ÄLSKA att flyga vinge... tänk dig bara att få en möjlighet att kunna komma uppåt när du är i luften L... ner kommer man ju alltid som du vet L.



Jag var och köpte mig en vinge för en månad sen... och har som vanligt en förhoppning om att kunna flyga nere på hammars backar på kristi flygare 2009... och det finns ett visst intresse i vår gemenskap här i Halmstad... häng på.



(((kram)))

peter

skriven
#6: naken Snigel

När jag slutade röka för ett par år sedan, så blev jag följande: Snusare, dygnet runt, med plåster och sugtablett samt nikotintuggummin!!!!....Vem var det som sa orden "allt eller inget";))....Slutade snusa för ca 2 år sedan, UTAN ett enda problem!..jag rökte istället;))..Så när den dagen kommer att jag ska sluta röka cigg så måste jag verkligen gå in i tanken;))



Kram

skriven
#7: Kicki

När jag hållt upp med rökat tidigare så har jag ALLTID haft något annat istället som snus, nikotin tuggummi...men jag har ALLTID trillat dit efter ett tag...april-07 slutade jag tvärt utan en massa annat och stolt jag e...håller fortfarande upp!!!...men när jag slutade mådde jag sååå jäkla dåligt av rökningen så det var inget svårt beslut... Hoppas ni lyckas den dagen ni tar det beslutet!!...jag fick luktsinnet tebax å jäklars så mycket goa dofter jag känner...och givetvis de mindre trevliga odörerna!! ;-)

skriven
#8: naken Snigel

Kicki3>

ja, luktsinnet kommer verkligen tillbaka;) Men mitt är väldigt starkt även nu,men jag överanvänder ju alltid mina sinnen;))

skriven
#9: Eva T

Hej Min Vän !

Jag vet hur du blir igångsatt å besatt av att röka hur vidrigt du än tycker det smakar.

Något du då aldrig skulle erkänna i "opstinatens hetta" detta händer när någon gör en ogillande min när tobakspaketen kommer fram eller att få en nyrökt Peterkram ( då kan det omedelbart rökas en till ) eller det suckas stonkas eller tydligt sägs att det är äckligt luktar fan mm och hur onyttigt dyrt å vämjeligt det är............då lyser den lille dj...... i Peters och "alla andra rökares" ögon. ( i alla fall i Peters) å han tänker å går till handling...................HÄR SKA DET I MIN SJÄL RÖKAS.......vet du vad, jag kanske kommer till staden ikväll å sätter igång dig, hi hi vi får se. Då blir det kanske ett gigantiskt "tomtebloss" utanför Fredagshaket.

Kram fine "obstinate" vän.

skriven
#10: Mia

Jag vet... bestäm dig bara... å så bestämmer du åxå att varje gång du vill ta en cigg, så tar du en hundgodis i stället! Dom smakar skit, så ganska snart kommer du säkert att känna att du INTE behöver ett substitut för dina äckliga ciggisar! Du mår liksom bättre utan dom där vedervärdiga små hundbensplagiaten! Å det där med att använda sex var skitdåligt... du kommer att knulla ihjäl dig... för du kommer ständigt och jämt tänka... Oj, vad jag är sugen på en cigg... jag måste nog ta en... nej visst nej... det blir sex i stället... vad TRÅKIGT! Ja... du hajjar va? Alla sätt är bra, utom dom dåliga! Puss å kram hela dan ;-).

skriven
#11: Eva T

Hej min Vän ! igen..............ja som du märkte så kom jag inte, fast du hann väl inte sakna mig för du visste ju inte ens min tanke......men men jag kommer vad det lider.........kram

skriven
#12: Henrik

Ja, jag hänger gärna på och hängflyger, har skärmflugit lite grann i smyg så jag har faktiskt kommit uppåt förut men hängflyg har väl bättre glidtal så det blir mer av det. Vad är glidtalet, vet du? Hör du av dig när det är dax? Håller ni kurser oxå?



Kram Henrik

skriven
#13: naken Snigel

Vad händer om man störtar då?....Har ni fallskärmar?



Sånt där är för spännande för en snigel;)

skriven
#14: peter

Oj... nu har jag mycket att svara på L.



Börjar med rökningen... Ja du Eva (jag var inte heller på mötet idag för det är min pappahelg)... du har ju träffat den trotsiga rökaren L... och jag är mycket medvetan om just den si´dan hos mig... det sitter djupt... "ingen jävel ska säga åt mig vad jag ska göra"... och har naturligtvis egentligen inte alls med rökning att göra... det är mycket djupare än så... och det får jag väl blogga om en annan gång L... men just nu så är jag förbannat trött på mitt rökande... och har varit det ett tag... så jag känner mig snart mogen för en förändring... och visst har jag ett program som funkar på ALLT L... det vet jag.

Att sluta röka är ju något jag vill göra för min egen skull... känna lukter och smaker lockar L... inte hundgodis L... å sex är ingen ersättning för ett destruktivt beteende... nä den biten vill jag inte blanda ihop med rökningen L.



Jag tar små små steg i taget... först en rökfri bil... sen får vi se... men jag börjar få en plan L.



Å så flygningen... jag flög i flera år när jag var aktiv... vi var ett gäng... så nu när jag blev drogfri så började jag om från noll igen... ingen av mina vänner hade ju flugit förr... men fan det är som att cykla... det sitter i ryggmärgen L... men jag gör ändå om allt från början... vi har vinchat lite... backglidit å så... mycke bära vinge L... vi gick med i skånes drakflygarklubb och låter dem skola oss... vi tar det lugnt och jag märker att jag får bromsa några av oss L... det handlar om respekt för naturen och vindarna...



Och ja snigel... det finns fallskärmar för oss.



(((kram)))

peter

skriven
#15: naken Snigel

Respekt för naturen och vindarna, och dess öde;)



Kram

skriven

Kommentera inlägget här :