Att göra tvärtom...

... är många gånger ett utmärkt verktyg för att få till en förändring... å såååå jävla enkelt.

Jag brukar ibland slänga mig med klychor som... "Stanna inte kvar i problemet bli hellre en del av lösningen".

Att stanna kvar i ett problem kan väl kännas tryggt... men det löser oftast ingenting... låt mig förklara vad jag menar genom att beskriva några av de problem som jag stött på i mitt liv... ta det här med droger.

Jag hade ett problem... med droger... å eftersom jag på den tiden inte hade en aning om att lösningen inte på något sätt låg i problemet så focuserade jag ju på helt fel sak... nämligen drogerna... jag försökte kontrollera mitt drogande... byta drog... ja trixa å fixa på alla möjliga sätt med själva problemet... drogerna... naturligtvis så gick det åt helvete.

Lösningen var nog för enkel för mig... att lösa ett problem med droger är en av de enklaste sakerna i världen... den som påstår något annat ljuger... har jag problem med droger så behöver jag bara göra tvärtom... strunta i att peta i mig droger... det är allt... förbluffande enkelt... varför krångla till något så uppenbart enkelt.

Att stanna kvar i ett problem hjälper inte... det är inte lösningen... gör något annat istället.

Ett annat exempel... jag och tjejen bråkar... bla, bla, bla... lösningen är inte att stanna kvar i problemet... nä gör något annat istället... typ... baka en chokladtårta... funkar inte det... bygg en fågelholk... eftersom det behövs två för att hålla igång ett gräl så innebär detta att båda får en möjlighet till distans från problemet och skulle det trots allt finnas någon som ni borde disskutera kvar efter pausen så har ni betydligt större möjlighet att komma överens om en lösning... å väl där så finns det inget kvar att bråka om... å ni kan gå och lägga er som vinnare bägge två.

När jag kom till insikt om att jag hade problem med droger och fattade att lösningen var att inte peta i mig några droger så betydde det kanske inte att alla mina problem var borta... det betydde bara att mitt drogproblem hade försvunnit och att jag fick en möjlighet att söka lösningar på andra problem... oftast på samma sätt... genom att göra tvärtom... är mitt problem att jag inte vill ta ansvar behöver jag göra tvärtom... ta ansvar... enkelt... inte alltid lätt men alltid enkelt...

Kommentarer :

#1: knisse

Vilket fint inlägg vännen! :0) Jag tar till mig de som står.. Vi är experter på att krångla till saker o ting, sen när man väl gör "rätt" tänker man: varför gjorde jag inte de här tidigare.. :0) Kram

skriven
#2: peter

Ja det är så lätt att fastna i problemet... å så ser man helt plötsligt inte skogen för alla träd.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :