Bekräftelse...

... gillar jag.

Jag vill väl inte direkt erkänna det men visst är jag svag för bekräftelse... vem är inte det?

Ja jag vill nog t.o.m. påstå att bekräftelse är ett livsviktigt behov som vi människor har naturligt från det vi föds... vi är ett flockdjur och behöver känna att vi betyder något för flocken... att det finns något i oss som söker denna tillhörighet och att vi behöver få bevis på att vi är behövda och en del av något som är större än oss själva... det lilla barnet finner trygghet i att få bekräftelse i att bli omhändertaget.

Undrar lite i vilken ålder det naturliga behovet inte anses som så fint längre?

För visst är det så... att det kan användas i nedlåtande ton... bekräftelsetorsk låter inte så positivt... och rätt ofta så talar jag och mina vänner om bekräftelse i en ganska negativ ton... som något man bör växa ifrån... varför det?

Visst kan jag se risker i att hela tiden söka bekräftelse utifrån av rädsla att inte duga... men är det egenligen själva bekräftelsebehovet som är fel... eller kan det vara ett uttryck för att vi lider brist på något annat... som t.ex. trygghet att vi är en del av någonting som är större än oss själva... kanske själva flocken... eftersom vi nu är ett flockdjur.

Jag börjar så smått lära mig att ta emot bekräftelse... det verkar som det blir allt lättare ju mer min självkänsla ökar... ju mer jag kan bekräfta mig själv genom att göra bra handlingar och våga tro på mig själv... så ökar min förmåga till att ta emot bekräftelse... det är egentligen ganska enkelt... jag behöver bara säga... tack.

... men jag är fortfarande lite rädd för den... bekräftelsen... för det är lätt för mig att bara vilja ha mer... och mer... och mer... å då kan bekräftelsen få mig att glömma bort att den viktigaste bekräftelsen för mig... faktiskt är den som jag ger bort...

Kommentarer :

#1: Liber

hej peter kul att följa din blogg skriver oxå är rätt ny med blogg skrivandet. kram din vän Liber

skriven
#2: Elvira

hmm, "bekräftelsetorsk" ja... Du är en väldigt klok människa du,jag vet själv hur jag sökte bekräftelse-galet, på de mest självdestruktiva vis, när självkänslan va som lägst, inte allt för länge sen..

Sökte och klev in i flera märkliga förhållanden, som va allt annat än friska..tills mina älskade sponsor, gjorde tydligt för mig, att det va just bekräftelsen jag jagade..

Hur som helst, tror inte heller att just bekräftelse behov är så fult, eller "tycker inte", det beror nog väldigt mycket på hur man får den och för vad..om du förstår tankegången!

Stora kramen, å hoppas du får en bra dag:)

skriven
#3: ingalill

hej vännen. tack för den texten. skriver i 6e och har just utvecklat bekräftelse-torsk termen.. det gör ont och jag vet att det är ett naturligt behov..men det är mitt sätt att fylla det behovet som gör ont att se. som vanligt så är dina texter välkomna. jag gillar ditt sätt att uttrycka dig på. älskar att hitta likheter och gör det allt som oftast när jag söker..tack och lov, så finns ni som går före och jag är så tacksam för det. kram till dig, peter och till alla som läser här..kram kram ingalill

skriven
#4: Lotta

Mmmm,som vanligt klockrent Peter! Klart att vi är födda till att få bekräftelse... Men kan hålla med Elvira om det där med att söka bekräftelse på ett destruktivt sätt som genom förhållanden eller sex är ingen höjdare... Men gör man något bra ska man veta det i första hand själv,sen är det alltid trevligt med bekräftelse från någon annan :)... Som med allt annat finns det så olika sorters bekräftelse och man får försöka sig på att gallra bort det negativa...

Kram kram

skriven
#5: Viktoriae

Vilken alldeles utmärkt idé att sätta upp en sådan lapp!

skriven
#6: peter

Jag har också sökt bekräftelse i destruktiva relationer... som en jakt för att fylla ett inre tomrum på ett vansinnigt intensivt sätt som jag kallade för passion L... har också en sponsor som hjälper mig att hålla isär begreppen... för det fixar jag inte själv L.

Å som vanligt är det himla skönt att kunna känna igen sig... blir ibland riktigt förundrad över hur lika vi kan va L.

Å så skönt det är för mig att förstå att jag inte är helt galen bara för att jag gillar bekräftelse... å att jag behöver påminnas om att bekräfta andra... och mig själv... som med min lapp på spegeln... för då ser jag ju vad där står... att VI är vackra och värdefulla människor".

(((kram)))

peter

skriven
#7: Elvira

du...är det ok om jag gör en länk till din blogg från min..? (skriver jag med min allra snällaste "röst"ler)

Tycker din blogg är så klok å tänkvärd..om det är ok?

Kramis

skriven
#8: peter

Nu snackar vi verkligen om bekräftelse L... klart att du får... å det behövs ingen snäll röst för det... tack för dina fina ord.

(((kram)))

peter

skriven
#9: peter

Oj glömde att fråga om jag kan länka till dig med?

(((kram)))

peter

skriven
#10: Elvira

Tack tack, så klart du får , bara skoj ju:D

Kramis..

skriven
#11: peter

Fixat å klart... jag gillar när vi som valt leva drogfritt visar att vi kan göra det tillsammans... att ingen som vill välja vår väg behöver göra det ensam... never alone never again.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :