Långsamt...

... och lite i taget framskrider mitt projekt 15 minuter om dagen... och jag känner att jag behöver skriva lite om det här för att ge mig själv lite uppskattning att jag lyckas hålla mig till min plan... något som jag är stolt över... jag har nämligen en liten tendens att vara betydligt bättre på att sätta igång nya projekt än att avsluta dem.

Jag är fortfarande mest i "tömmarfasen" vilken i stort sett går ut på att frillägga utrymme så att jag kan fylla dessa på nytt... förhoppningsvis med ett något reducerat innehåll än förut... å om allt går som jag vill kanske t.o.m. med en smula struktur... det är i alla fall tanken.

Igår så började jag med hallen...


... tömde hatthyllorna på alla kläder...

... ställde mig frågan om jag verkligen behöver ha ett 20-tal jackor hängande där... jag använder ju max två och de hänger inte ens i hallen utan på en krok i köket... fem mössor däremot kan ju vara bra att ha... om jag nu mot förmodan skulle få för mig att ta på en mössa... det hände ju faktiskt en gång förra året då vi var iväg och åkte skidor... nä föresten snowboard var det ju... jaja det är en helt annan historia...

Jag fortsatte med att tömma min hall idag... ni anar inte vad som kan hamna i min hall... å det gjorde nog jag inte heller och lyckades faktiskt att förpassa en hel del till soptunnan... resten åkte av bara farten ner i min överfyllda källare... å se på fan...


... massor av plats att fylla med... ja säg det?

I morgon är det tänkt att dammsugaren och skurhinken ska få min hall att skina å lukta gott... den som lever får se... det är ett lagom upplägg för mina 15 minuter... kanske hinner jag med att hänga tillbaka något på mina krokar... mina nytvättade arbetskläder skulle passa bra... för de behöver jag när jag ska sätta upp hyllor...


... i mitt numera välstädade och rena utrymme under trappan.

Fan det händer mirakel i mitt hem... å det är jag som skapar dem... fantastiskt...

Kommentarer :

#1: Lotta

Det börjar se ut som du planerar att flytta från ditt stora hus :) Men det e så skönt att bli av med sånt man inte använder,bara köra till tippen o slänga... Fast måste erkänna min stora last är skor,mina skor är heliga fast jag inte använder alla,jösses vad mycket skor jag har samlat på mig och lyckas av nån anledning inte sluta,bara ääääääääääälskar dem. Så när jag rensade inför min flytt nyligen gick det bara inte att slänga en enda sko,hmpf... Mössor min vän, ååååå I love them! Helt stört skönt att ha mössa,snyggt oxå ;) Kram kram

skriven
#2: peter

Egentligen så är det precis tvärtom... att jag efter typ 28 år äntligen flyttar in i mitt stora hus och får göra det på mitt sätt fullt ut... paradoxalt nog så har jag min förra relation att tacka för att det är så... hon fick mig att inse att det är möjligt... så om du (du vet ju vem du är) läser detta så vill jag tacka dig igen för det.

(((kram)))

peter

skriven
#3: H

Ska du ta tag i källaren också i sinom tid...? ,,flin,,, Men jag tycker du är duktig! =)

KRAAAM

skriven
#4: peter

Ja det är helt sanslöst egentligen... källaren har liksom varit det STORA projektet under flera år... jag har gjort några framstötar genom åren som gått... å lik förbannat upptäckt att jag varje gång fyllt den på nytt innan jag hunnit bli klar... har t.o.m. tänkt i termer som att bygga ett uthus så att jag kommer åt att slutföra en riktig städning av denna källare... men då kan du ju förstå hur detta uthus hade sett ut... typ som min vedbod där det snart inte får plats någon ved... ja var ska detta sluta L... tack för din uppmuntran som du ser så behövs den... tack.

(((kram)))

peter

skriven
#5: H

mmm....vet hur det såg ut i mina pärons hus...med källare. Det var INTE kul att hjälpa till med den flyttstädningen kan jag säga! Här hos mig finns inte källare, vilket inte gör mig något, för jag gillar inte att spara saker.

Sambo gnäller ibland..att vi skulle ha en källare att samla saker i,,,,och jag bara myser för att vi ingen har. =)

När planerar du att bli HELT...färdig...? med hela huset?

/H

skriven
#6: peter

HELT färdig... enkelt att svara på... ALDRIG L... har man som jag ett eget hus så kommer det ALLTID att finnas något att göra.

Grejen med mina 15 minuter är egentligen inte själva städningen... att den kommer att bli tipp topp städat på köpet är ju bara en bonus L... nä det häftigaste med denna process är att kreaviteten föder kreativitet... jag får helt enkelt massor av lust att göra saker... och paradoxalt nog ro i kroppen för att göra absolut ingenting om det skulle falla mig på läppen... ro att bara ta det lugnt... 15 minuter är ganska lagom för mig att stanna upp en smula och landa i nuet samtidigt som jag tar bort det stressmomentet som jag kunde känna att städningen hade blivit för mig... så egentligen är min städning en form av meditation... som någon klok människa sa... "det är resan som är målet".

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :