Nu får det vara slut...

... på skräckväldet... Tjädernojan ska bort.

Inte Tjädern... nej nej... tvärtom... Demokrati ska införas... Tjädern som flyttat hit ska välkommnas med öppna armar och ges en ordentlig chans att integreras i de Brännebassaltiga samhället... här vill vi vara för mångfalden... så välkommen säger jag till denna vackra fågel... låt oss tillsammans bygga ett samhälle där vi sida vid sida lever i kärlek och samförstånd.

Jag ber ödmjukast herr eller om det nu är fru Tjäder om ursäkt för mina fördömmande ord mot dig som jag nu tydligt kan se enbart bygger på mina fördommar som jag utan närmare granskning införskaffade mig p.g.a. min rädsla för det okända... detta är tyvärr ett mänskligt beteende som jag trodde mig stå över... men efter att ha läst några inlägg i en annan blogg som jag då och då besöker kunde jag till min förtvivlan se likheter från en mycket rädd och hatisk människas åsikter i min behandling av dig.

Sådan vill jag verkligen inte bli... att som sysselsättning lägga så mycket focus på hat och fördommar på levande varelser (i detta fallet människor men det kunde lika gärna varit typ vad som helst) för att de inte "passade" in i denna människas bild av hur världen borde se ut... eller världen var kanske ett för stort begrepp för honom (ja det var en han) eftersom han hade en något begränsad syn och sa sig värna sverige genom att begränsa oss svenskar som skulle ha tillåtelse att bo i detta landet till ett fåtal... kan tänka mig att ett 20-tal människor bosatta i sverige hade klarat av denna minst sagt hårda gallring... och jag skulle faktiskt bli förvånad om någon av dem delade hans åsikter... så han skulle nog bli rätt ensam då... å med all säkerhet ägna sig åt att fullända självhatets ytterligheter.

Nä så nu får det vara slut... bort med rädslan...


 ...å in med kärleken...

Kommentarer :

#1: Anonym

Tack!...det var så oerhört vackert skrivet. Tänk om fler kunde "se" alla, oavsett kön, ras, utseende osv för det dom faktiskt är. Levande själar med allt vad det innebär.

och tack för dina ord i min blogg, dom betyder mer än du kan föreställa dig<3.....Jag känner ju inte dig, men du är en RIKTIG medmänniska som verkligen försöker leva och göra bra....fan detta låter som en radda plattityder, men jag menar dom och vill att du verkligen ska förstå att du gör en oerhörd skillnad.



<3<3<3

skriven
#2: peter

Jag kan verkligen förstå hur viktigt det är det finns någon annan människa som ser mig... kan mycket väl känna igen mig i dig eftersom min sjukdom (beroendet) kämpar med näbbar och klor för att jag ska isolera mig och ta avstånd från mina vänner och världen i stort... vissa dagar så får jag verkligen gå emot mina känslor och göra saker bara för att jag någonstans vet att de är bra för mig... å då är det skönt att ha mina vänner som stöttning... Vi är fan så mycket starkare än jag.

(((kram)))

peter

skriven
#3: Lotta

Det är ju så med oss människor av någon outgrundlig anledning att saker vi inte vet något om blir vi rädda för... Jag undrar varför det är på det viset egentligen... Lär man sig då om saken man skapat rädsla för är det lättare att finna förståelse o genom det få en klarare bild av vad det egentligen handlar om. Så kan man skratta åt sig själv för att skapat en höna av en tjäder,hahahaha. Nää,skämt o sidor.. Det du snackar om här är ju nazism... Och jag tycker det är så dåligt att folk inte bara kan låta varandra vara,man kan inte älska alla människor det är omöjligt,men för mig handlar det då inte om olika raser utan om personligheter det klickar liksom bara inte med alla. Men vi är alla människor och har alla samma rätt att leva!

Peace,love and understanding!

Massa kramar till människorna och tjädrarna :)

skriven
#4: peter

Ja jag tycker allt att jorden är rund och att vi som bor på den rimligtvis kunde acceptera varandra för dem vi är... å låta oss se ut som vi vill... vi behöver alla varandra på ett eller annat sätt...ibland t.o.m. för att se sidor som vi inte vill se hos oss själva.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :