Poliser...

... eller rättare sagt polisaspiranter ska jag träffa imorgon... det ser jag fram emot.

Det fanns en tid då jag absolut inte såg fram emot ett möte med ordningsmakten... kan med rätta påstå att jag gjorde det mesta för att undvika dessa möten... kan bero på att jag på den tiden inte hade rent mjöl i påsen... ja det var föresten inte mjöl överhuvudtaget i min påse... den var fylld av tjack... så naturligtvis ville jag inte träffa poliser... ett av deras jobb bestod ju i att lägga beslag på min påse... å det var jag inte ett endaste dugg intresserad av... nä jag kunde faktiskt inte förstå de inte ville låta mig vara ifred... hade de inget viktigare för sig?

Nu är det annorlunda... imorgon så sätter jag mig på planet i Köpenhamn för att flyga till Oslo och föreläsa på Polishögskolan där... fortfarande är min roll narkomanens... men idag den nyktra narkomanen å det är en stor skillnad... jag är inte kriminell har inga droger på mig och inget att dölja... så polisen är inget hot längre.

Nä nu så är mitt mål att nå fram med budskapet om att en narkoman innerst inne bara är en vaaaaaaaanlig människa... å att vem som helst skulle kunna bli narkoman... å att de jag föreläser för ska känna igen sig i när jag berättar om att drogerna aldrig har varit mitt egentliga problem... för så kan det ju se ut eftersom drogerna till slut skapade stora problem... men så var det ju inte till en början... då var drogerna lösningen på mina problem.

Det är en gåva att få chansen att nå fram till dessa människor som i sitt jobb som poliser naturligtvis kommer att möta många narkomaner... lyckas jag med mitt budskap så hoppas jag att några fler då även ser människan i knarkaren... för det var ju det som fick mig att bli drogfri... det fanns en sida i mig som ville bejaka det mänskliga... det som drogerna gjorde allt för att förstöra i sin destruktiva jakt för att ta livet av mig... min hjälp var att det fanns människor som ville mig väl genom att göra det jobbigt för mig att knarka... och sedan lärde mig att jag också fick vara med i livet på livets villkor... de gav mig chansen att få vara en produktiv medborgare i samhället på samhällets villkor... jag är jättevälkommen på Polishögskolan i Oslo... precis som den jag är... vilket mirakel... tänka sig det fanns en tid...


... då jag trodde att poliserna var mitt problem...

Kommentarer :

#1: jaakko

Hallå fina vän,



Du är bra, och du gör bra saker!!!



()()()(KRAM()()()

skriven
#2: peter

kanske är det så att livet är bra mot mig och det är därför som jag får ta del av bra saker?... men visst är det flippat hur det har blivit... tänk om någon sagt åt mig för en massa år sedan att det skulle bli så här... vilket gapflabb jag hade fått då... eller så kanske jag blivit förbannad L... jaja... livet är fantastiskt å ger mig fantastiska vänner... som du jaakko.

(((kram)))

peter

skriven
#3: Kicki

Vet du Peter, jag tror ju att d alltid finns en mening med vad som händer även fast jag inte kan förstå d här å nu...du kanske va tvungen att gå den hårda vägen för att kunna ge å hjälpa andra som du gör idag!!...bara att läsa dina bloggar inger ju ett hopp å en tröst för andra som varit i din situation...även om inte jag haft ditt missbruk så kan jag ändå bli så glad å hoppfull över annat!!!/kramiz Kicki

skriven
#4: ingalill

hej vännen. lycka till och det blir säkert en häftig upplevelse. bästa sättet att nå dessa personer, tror jag faktiskt är att de får möta oss som varit "där". jag hoppas och tror att de får ett värdefullt budskap till sig..jag tycker att du/ni gör ett otroligt stort jobb för alla och är så tacksam för att få ta del av..din blogg super-bra.. ha en riktigt bra dag och lycka till. var rädd om er. kram kram ingalill

skriven
#5: peter

Jag är helt övertygad om att det finns en mening med vad som händer... att jag sen inte fattar den meningen mellan varven beror naturligtvis på mig själv... men med tiden brukar de flesta poletter ju faktiskt trilla ner... å ja hopp finns det i överflöd för alla som vill ta del av det... en sak är helt säker... det finns inga hopplösa fall... bara vackra och värdefulla människor... vi är alla lika unika.

Å tack för de fina orden... alltid roligt att höra även om jag fortfarande har vissa svårigheter att kunna ta åt mig positiv kritik... ni är ljuvliga människor bägge två.

(((kram)))

peter

skriven
#6: Iselin

Utrolig bra foredrag du holdt for oss! Aldri har jeg vært med på noe lignende! Helt utrolig!

skriven
#7: Flickan

Va kul för dig att föreläsa för danskarna:) Och poliser dessutom:) Jag önskar att ALLA kunde se bakom missbrukarna/kriminella/buspojken och alla de andra som folk missförstår eller inte vill/vågar se/möta/bemöda sig förstå.. Lärare, dagisfröknar, poliser ja alla borde få en föreläsning.

skriven
#8: peter

Vad skoj att höra att du uppskattade min föreläsning... jag blir lite rörd.

Å det är med många känslor jag föreläser... hjärtat bultar av rädsla innan jag kommer igång... och samma hjärta fylls av värme när jag är klar... å visst är det så "Flickan" att vi alla har något att säga till varandra... och om vi lyssnar på varandra så ser vi hur lika vi är... å att vi behöver varandra.

(((kram)))

peter

skriven
#9: Henriette

Ville bare si at jeg synes din forelesning på politihøyskolen var utrolig bra, og ikke minst lærerik. Det er den beste forelesningen jeg har vært på siden jeg begynte hvertfall.!

Du skal ikke tvile på at du ikke fikk frem ditt budskap, er veldig glad for at du kom og ville snakke om din fortid. Det er slik vi lærer, den beste lære måten. Mener hvertfall jeg.

Håper du tar flere slike foredrag i fremtiden. Du er dyktig, og tror alle har godt av å høre på dine ord.

Ønsker deg alt godt videre, lykke til!

skriven
#10: peter

Med en klädsam rodnad på mina kinder tar jag del av dina ord... konstigt att det fortfarande efter så många år är svårt att ta komplimanger... jag blir ju så himla glad över uppskattningen jag får å ändå finns det något i mig som vill tycka att det inte är okej att få beröm... men jag känner mer och mer hur jag kan ta till mig det som du skriver... i hjärtat... så till dig säger jag... TACK.

(((kram)))

peter

skriven
#11: Jan

Heisan!

Ville bare si tusen takk for et kjempe interesant og morsomt foredrag. Uten tvil et av de beste foredrag jeg har vært på:).. Synes du gjør en kjempe bra jobb og at du vil fortsette å spre ditt budskap!

skriven
#12: peter

Tack... ja med alla era fina ord i ryggen så får jag ju massor av energi att fortsätta föreläsa... jag sitter bara här ocj ler med hela ansiktet.

(((klem)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :