VågaVa...

... är jag tacksam för... vi satt här i morse och hade vårt vaaaaanliga morgonmöte... å jag kände mig så priviligerad... att få sitta tillsammans med mina vänner och... bara va... jag.

En liten fågel kvittrade i mitt öra om att det fanns åsikter om vår behandling... och jag log... tänkte på mig själv och hur jag kan gå igång på mina åsikter... ni vet... rätt och fel... ja allt det där som gärna bygger bo i mitt huvud... men nu kunde jag le... här behövde jag inte ta ställning... ha en åsikt... för...


... vi har ingen behandling på VågaVa.

Behandlingar är det så många andra som sysslar med och som gör det både bra och mindre bra... det kan jag ha massor med åsikter om... men det behöver jag inte bry mig så mycket om här och nu... för på VågaVa har vi ju ingen behandling... vi är en stödförening för nyktra narkomaner och alkolister... anhöriga... vi finns här för ALLA som vill ha någonstans att vända sig... å det behöver inte handla om droger... det kan lika gärna vara vilket missbruk som helst... eller mobbing... eller utanförskap i någon form... eller... ja... vad som helst *L*.

Vi på VågaVa vill syssla med integrering... vilket fiiint ord va *L*... och i vårt fall så innebär det oftast att vi finns som stöd för varandra i våra duster med livet på livets villkor... i det vaaaaaanliga livet... vi fixar det tillsammans helt enkelt.

Jag är jätteglad över att jag har mina vänner som lyssnar på mig och låter mig vara den jag är... å att jag har också kan lyssna på mina vänner... för det är något som jag fått träna på här... vi har ett krav som vi kommit överens om i vår verksamhet... och det är att vi vill umgås drogfritt när vi träffas här... för många av oss behöver verkligen träna på just det... men det är ingen behandling... det är verkligheten... och naturligtvis så har jag massor av åsikter för hur jag vill att verkligheten ska se ut också... jag står mer än gärna på barrikaderna och slåss för det som jag tror på.

Det handlar inte om rätt eller fel... det handlar om att VågaVa... vacker och värdefull...ja sig själv helt enkelt...

Kommentarer :

#1: Elvira

Fniss...välgrundade å genomtänkta åsikter alltså..!

Blir så nyfiken på ert "våga va"..är helt säker på att ni gör en massa skillnad.

Å så undrar jag, mest av nyfikenhet, å vet att det inte är ett diskussionsforum, men drogfritt..innefattar det alla medel? Som läkarförskrivna mediciner?

Har haft en massa diskussioner på mitt jobb, speciellt om Concerta, å dyl..vi har total nollgräns, men finns ju föreningar som ser annorlunda på det...

Hur som helst, hoppas du fått en riktigt bra födelsedag, å god tårta..å kanske tom fina hjärtballonger?

Kram, å sov så gott // Elvira

skriven
#2: peter

Tack för din hälsning på din blogg L... där blev jag allt lite överraskad... å glad såklart.

Fan missade visst tårtan... men blev bjuden på lunch av mina äldsta döttrar och fick tillbringa några ljuvliga timmar med dem och mitt barnbarn idag... sen var jag iväg å föreläste så jag hann inte fixa med någon tårta.



Med drogfritt menar vi nollgräns... men vi hamnar ibland i gränslandet eftersom vi naturligtvis inte är emot mediciner i ett medicinskt syfte... det är många av oss nyktra missbrukare som är i behov av antidepprisiva i sin behandling... Concerta har vi inte haft några problem med... men subotex och metadon har ställt till det lite hos oss... vi hade några som gick på subotex nere hos oss för några år sedan och det funkade inte... och då fattade vi ett beslut om att vi skulle säga nej till det av två anledningar... dels så blev de som gått på heroin triggade av de som var där och sen tyckte vi väl att det skulle finnas ett ställe att vända sig till när man ville lägga av med subotex och metadon... det finns ju trota allt ett existerande illegalt missbruk av dessa droger.



Det finns ett behov av föreningar som förespråkar nollgräns... och min högst personliga åsikt är att ett drogproblem inte kan lösas med droger... det är som jag ser det att fastna i problemet istället för att ta del av lösningen... som när det gäller droger är väldigt enkel tycker jag... ja tack eller nej tack.



(((kram)))

peter

skriven
#3: Anonym

Berätta mer oom vågava. berätta om era morgonmöten. vad gör ni? när får man koma? Kan man titta in bara utan att behöva ha ett direkt ärende?

skriven
#4: peter

Man är ALLTID VARMT välkommen ner till oss... å nä man behöver inta ha något ärende heller... man kan titta in när man vill... vi har öppet på dagtid... men för att vara säker på att vi inte är ute på något äventyr så kan man ju alltid ringa först... om man vill L.



Våra morgonmöte är också öppna för alla som vill vara med... det är ett jätteenkelt koncept... vi sitter helt enkelt i en ring och berättar om hur vi mår idag... en i taget.



Du kan läsa mer om VågaVa på vår hemsida... www.vagava.nu



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :