Tid till eftertanke...

... finns det idag.

Söndag... sitter fortfarande med morgonrocken på mig... en riktig slappardag innan arbetsveckan startar imorgon med en rivstart... ska föreläsa för grundskoleelever i Halmstad på högskolan direkt på morgonen... så just nu är det tid för eftertanke *L*.

Tänker mig tillbaka... i januari så hade jag gott om tid att göra ingenting...


... då satt jag här på stranden och käkade frukost efter ett tidigt yogapass...

... ingen TV... inga tidningar... ingen dator, telefon... bara jag... så jävla skönt.

Idag är förutsättningarna förändrade... känslan jag tog med mig från Indien har ersatts... å det är väl som det ska vara... jag blir ju naturligtvis påverkad av var jag befinner mig.

Det tog några månader... sen var TV:n påslagen typ dygnet runt igen... helt automatiskt så slår jag på den varje morgon... startar upp datorn... kollar mailen... massor av intryck... hela tiden... å jag märker den inte... förändringen... den kom smygande lite, lite i taget.

Nu är det kallt på min trappa... blåser och regnar... så jag sitter kvar här inne... å tänker efter.

Hur jag inte längre kopplar av genom att göra ingenting... nä nu hittar jag på grejer för att koppla av... målar tavlor... ser på TV... bloggar... ja listan kan göras längre.

Känner efter vad som händer när jag stannar upp... blir nästan rädd när jag känner hur det snurrar av tankar i huvudet... hur jag känner en rastlöshet sprida sig i kroppen... hur det helt plötsligt har blivit ansträngande att göra... ingenting.

Kommentarer :

#1: Fredrik A. Renström

Känner igen den känsla.



Själv var jag 3 månader i Dominikanska republiken jan-mars och har först nu kunnat anpassa mig någorlunda till livet hemma.



Där var allting så fritt från måsten. Jag levde hela tiden i nuet på ett sätt som inte verkar möjligt här.



Här tycks man göra det mesta för att det ska bli bättre senare...



Konstigt!



Ha en trevlig kväll!

skriven
#2: peter

ja visst är det minst sagt konstigt L... å inte känns det mindre underligt när jag tänker på hur poppis det blivit att ta bra betalt för att lära ut "här och nu" på alla möjliga sätt L... gör så gör si så kommer du att kunna detta... sen L.

Jag behöver bara kolla på mitt barnbarn... han har inte gått någon av dessa kurser eller läst några böcker... han bara har det... nuet L.

(((kram)))

peter

skriven
#3: knisse

Åhhhh vad jag längtar tillbaka till Thailand när jag ser den där bilden. saknad

Sitta på stranden och sola, skriva dikter, det är så lätt att bara vara i paradiset. Känner igen känslan, den maniska att börja morgonen med att slå på datorn och låta tiden gå... väldigt fort dessutom.. Lycka till i morgon, det kommer gå bra! kärlek o vänskap

skriven
#4: peter

Tack... å det gick bra... såklart L.

Ja fan... vi behöver verkligen ge oss tid att "bara va".

(((kram)))

peter

skriven
#5: Matilda

Hej, jag är en av eleverna dom du föreläste på högskolan idag. Måste säga att du gjort ett enormt stort intryck på mej, du var helskön! Du var sjukt duktig på vad du gjorde, och du borde verkligen vara stolt över dej själv. DU ÄR EN VACKER OCH VÄRDEFULL MÄNNISKA! blev väldigt rörd av din livshistoria som du berättade idag, på ett positivt sätt. Många tankar har rusat igenom mej under dagen, som sattes igång efter din föreläsning. Men, som sagt, du var enormt dukigt, och det ska du verkligen vara stolt över!





/matilda!

skriven
#6: peter

Vi är alla vackra och värdefulla människor L... tack för dina fina ord till mig... jag blir jätteglad över att läsa vad du skriver... tack!!

(((kram)))

peter

skriven
#7: Anonym

detta har ingenting med din blogg att göra direkt. men ville bara säga att jag var en av de barn som lysnade på dig i måndags och de var den bästa föreläsningen jag hört. inte varit på så många men guu vad duktig du var, det kändes som om man suttit och lyssnat i 10 minuter fast det var 3 timmar.

skriven
#8: peter

Woow... vilken komplimang L... du ger mig styrka att fortsätta att gå ut och föreläsa... blir jätteglad över att läsa vad du skriver.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :