Äventyret...

... hos tand-doktorn fortsätter.

Och idag så fick jag fan ta och åka hem efter middagsmötet... det började poppa upp alldeles för många idioter i min verklighet... och det är ju inte riktigt sant... det är bara i min verklighet det ser ut så.

Sant är att tand-doktorn dragit ut en massa tänder på mig... och att det inte bara innebär viss smärta nu när bedövningen släppt... utan också att det enda jag fått i mig hitills idag är en milkshake... och det blir jag inte mätt på... och när jag är både hungrig och har ont så kommer de från alla håll och kanter... idioterna.

Nu har jag satt på en soppa här hemma och petat i mig några panodil... och jag behöver inte oroa mig för att jag ska flippa över på min omgivning eftersom jag är ensam hemma... som vanligt *L*... jag kan vara riktigt otrevlig på ett rätt raffinerat sätt (trurig 3-åring är en favorit)... tack och lov så är det ju oftast bara jag själv som mår skit av det... min omgivning brukar skratta... något som jag för övrigt hatar.

Men jag är övertygad om att till slut så kommer jag att tycka att det var värt allt detta jobbiga som det ju innebär att fixa tänderna... jag har tillit till tand-doktorerna... även om det inte känns så vidare bra i min mun just nu... de tog bort fem gaddar i underkäken på mig... bl.a. tanden som jag tuggat med... sydde ihop kratrarna och satte på en provisorisk brygga i min mun... den känns STOR... för STOR... och det är hur obekvämt som helst (och då har jag inte provat att äta med den än)...

... förra gången hade de ju slipat ner lite av mina gaddar och satte på provisoriska skydd innan de kunde tillverka min provisoriska underkäke... ser ni skillnaden...


... före...


... efter.

Jag kan garantera er att jag känner den... och då menar jag inte bara att de gör lite ont just nu... nä det känns skitskumt... konstgjort... och jättestort... och jag undrar om jag verkligen kan vänja mig vid detta.

Jaja... den som lever får se... om två veckor så börjar vi med överkäken... det ska tas bort bryggor och ännu fler tänder... slipas och tillverkas en provisorisk brygga till... så lagom till konventet i Halmstad så räknar jag med att bara ha några slipade djungelgaddar i överkäken och i övrigt rätt tomt i munnen... förutom min provisoriska underkäke då... hurra... ropar jag väl inte direkt... veckan efter konventet är det tänkt att min provisoriska överkäke ska sättas på plats.

Och någon gång till hösten när allt är färdigläkt i min mun så fortsätter äventyret... det ska sättas fast implantat och så ska mina framtida tänder tillverkas... och ska bli spännande att se hur de kommer att se ut... jag fick ju i uppgift att ta med mig foto på mig själv när jag hade riktiga tänder... tror att jag letade igenom typ 700 kort igår kväll... och det var inte lätt att hitta något kort där mina tänder syntes överhuvudtaget... snacka om att jag varit nojad för mitt leende och inte velat visa mina tänder på bild... och det var när jag hade tänder.

Som tandlös har det varit lättare att le franför en kamera... konstigt... men någonstans så har jag väl gömt mig bakom att jag saknat tänder... det har liksom blivit en roll som jag kan spela... och på så sätt sluppit visa mig själv... låter det krångligt *L*... det är det inte... för mig... jag är bra på att spela teater och lever mig in i mina roller... ibland så lurar jag t.o.m. mig själv *L*...

... men jag hittade till slut en bild där jag log... den bilden kommer jag ihåg... jag hade precis landat efter mitt absolut första flyg med en hangglider... stolt som en tupp... redo att ta på mig en ny roll... pilotens.

Denna bilden skickade vi med till de som ska skapa mina nya tänder... visserligen är jag helt sne i ansiktet redan där... men va fan... det är jag ju nu också... så vi får se hur det blir... den bruna framtanden kan de ju göra lite vitare... och då ska det...


... nog bli bra.

För säkerhets skull skickade jag med dem en bild till... hittade ju en bild som visar att jag inte föddes sne i ansiktet... och på den bilden är ju faktiskt också sann... så såg jag ut i min mun när jag var 10 år... och...


... okysst.

Kunde ju inte gärna skicka med denna coola kille... det kan ju ge helt fel signaler... för säg vad ni vill...


... visst är det tuff att röka.

Kommentarer :

#1: Miccha

Hej peter, Jag vill bara säga att jag lider med dig :) Jag HATAR Tand-"doktorer" Blääää! när jag hade tandställning fick jag gå dit skit ofta! och sedan dra ut en massa tänder! urch!

Men du i dag eller i morgon när stänger ni på våga va då`? tänkte komma förbi =D Jag saknar er såå!!!! KRAMAR (er gammle praktikant micchaaaa :))

skriven
#2: peter

Hej Min fina vän... nä det finns rolgare saker att göra än att gå till tand-doktorn... men jag hatar inte dem L... nä det är ju de som ska fixa mina tänder... själv kan jag ju inte...



... men det är lite privat område munnen på nåt sätt L...



... jag pallade inte vara kvar idag så jag åkte hem... och imorgon ska vi till Ljungby...



... men på fredag är jag där... och det skulle vara skoj att träffa dig som du ju vet...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :