Röksugen...

... kommer och hälsar på.

Jag är fortfarande rökfri ( 3 månader 11 dagar 11 timmar och 7 minuter)... men har de senaste dagarna varit rätt röksugen faktiskt... inget som stör mig allt för mycket men jag noterar det... det verkar hänga ihop med ritualer... nu är det ju en helt okej årstid att vara rökare på... och det känns konstigt att sitta på trappan och dricka morgonkaffe utan att röka en cigg... ja det känns lite tomt.

Har fortfarande fullt av tobak i mitt kylskåp... något som jag inte tänker på... men när jag däremot hittade ett paket tobak i min kavaj igår så kände jag hur det högg till... röksuget *L*... plötsligt och från ingenstans... och just nu när jag skriver om det så kan jag också känna ett... röksug.

Smekmånaden är ju över... någonstans så gillade jag mina första dagar som rökfri... hur det tog över hela mitt liv att hålla mig rökfri... intensivt levande... nytt... spännande.

Nu är det en del av vardagen... inga klappar på axeln längre... ingen bekräftelse... lite småtråkigt faktiskt att inte kunna njuta av morgonciggen på trappan... känner hur jag kan romantisera rökandet... får svårt att hitta fördelarna... ja hela det paketet... och direkt när jag skriver om det här så får jag distansen... motivationen att vänta i fem minuter till...

... och så länge som fem minuter sitter aldrig ett röksug i... nä max 15 sekunder om jag accepterar det fullt ut... det är när jag försöker förneka mina röksug som de blir jobbiga... när jag accepterar mina röksug fullt ut och känner efter hur de faktiskt känns... ja då tappar de greppet över mig... och försvinner lika snabbt som min lön... eller nja... nästan lika snabbt som min lön *L*.

Inom kort så ska jag skriva en blogg om fördelarna med att vara rökfri... för tro det eller ej... sidovinsterna börjar faktiskt trilla in...

Kommentarer :

#1: Kicki

Visst e de ändå positivt att va rökfri å jag ger dig en stor grattiskram till ditt rökfria liv, jag har hållt upp i två år den 24 april men kan fortfarande bli väldigt röksugen, kan tycka att det luktar väldigt gott när jag möter någon ute med en cigg i munnen...lika illa som det luktar om någon som har röken sitter i kläderna...så visst e det dubbelt ibland...det positiva e att jag känner lukter som jag inte gjort på år å dar...ja sidoeffekterna överväger den goa cigglukten ute!!L..kramiz å hoppas du haft en bra helg!!!

skriven
#2: Elvira

Du kan få en massa klappar på axeln, och en hel säck med bekräftelse av mig, lätt!!

Att du inte röker, är en stor anledning till att jag inte gör det..eller har vi varit så duktiga, så vi kan fira med ett bloss snart..?;)



Men jag håller med helt, morgonkaffe i solen, utan cigg, är inte riktigt detsamma...men det är fortfarande just "morgonkaffe i solen", inte fyskam..:))



Kramkram

skriven
#3: peter

Fan vad vi är bra... L... å nä vi firar med glass istället tycker jag...



... det är häftigt med sidovinsterna... hur många av dem kommer smygande utan att jag riktigt märker av dem först...



... jag tycker att vi är hur bäst som helst... och tack för att ni hjälper mig...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :