Föreläsningar...

... är mitt levebröd.

Jag ska åka upp till Stenungsund idag...


... för att föreläsa.

Det är genom föreläsningar som vi drar in pengar till vår verksamhet på VågaVa... och det behöver vi nu... pengar... det var faktiskt flera månader sedan jag var ute och föreläste senast... i början av juni... så vi är en förening utan alltför mycket pengar just nu... tvärtom faktiskt... vi är nästan helt panka.

Det beror på att vi detta året har satsat en stor del av vår budget på att utbilda oss... en utbildning som är tänkt att vara en investering ... för genom att öka vår kompetens så kan vi ju bli ännu bättre på det vi gör... nämligen erbjuder ett ställe dit man som både som missbrukare (och här snackar vi om ALLA sorters missbruk) eller anhörig kan vända sig... och skulle man inte känna igen sig i någon av de grupperna... ja då är man givetvis välkommen ändå... vår utbildning är inriktad på att vi på ett ännu bättre sätt ska kunna erbjuda lösningar på diverse olika problem... i de flesta fall problem som beror på ett missbruk av något slag... eget eller någon närståendes.

Det är ett oerhört intressant jobb jag har... och visst är det häftigt att jag inte tröttnat på att föreläsa efter alla dessa år... jag är övertygad om att det beror på att jag av hela mitt...


... hjärta...

... tror mig ha någonting som jag vill förmedla... att det inte finns några hopplösa fall... att vi alla har en möjlighet att vara de vackra och värdefulla människor som vi är... att det är ett val vi kan göra... vilka glasögon väljer du att ta på dig idag... de positiva eller de negativa?

Idag... bara för idag så ska jag ta mig fan välja att vara en vinnare...

Kommentera inlägget här :