Innan öronen trillar av...

... så ska ni lyssna på det här.

Och det med vetskapen om att det faktiskt är dagens sanning... ingenting som jag hittat på... istället för att inse det direkt olämpliga med att servera alkohol på en mässa mot droger så går arrangörerna till försvar för att slippa ta bort alkoholen från banketten... eller för att använda deras eget uttryck... "festligheterna"... för fan hallå... fest och droger behöver inte gå hand i hand... man kan ha skoj utan droger... jag lovar... men nä... läs detta utdrag från ett brev där arrangörerna till årets mässa förklarar varför man BÖR dricka alkohol för att ha skoj.

"Som arrangörsgrupp ser vi det som självklart att det inte bjuds på några alkoholhaltiga drycker under middagen.
Att det däremot finns möjlighet för dem som önskar att inhandla öl eller vin i baren under middagen beror på att vin och öl i små mängder är socialt accepterade drycker som dels, för det stora flertalet, symboliserar "festligheter", dels av många bedöms vara det lämpligaste ackompanjemanget till en god måltid."

Detta är ett utdrag ur ett svarsbrev till några grupper som ifrågasatt att det serveras alkohol på en mässa som handlar om missbruk... och som starkt ifrågasatt att minderåriga har kunna köpa alkohol på förra årets mässa mot droger... och jag kan nog tycka att det kan vara på sin plats att ifrågasätta varför det är så jävla viktigt att servera alkohol på en drogmässa.


Hur trovärdigt är denna mässan om deltagarna är på fyllan... eller håller en öl i handen?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta...

Kommentarer :

#1: Eva T

Hej min Vän !

Jag hade stannat hemma. Måste finnas bättre sätt att föra fram sitt budskap och förening än att ställa sig bakom detta.

Eller starta upp en ny DrogFRI mässa. Måste ju finnas fler som tycker att det är direkt olämpligt och fel.

För genom att medverka så "stöder" man ju indirekt upplägget.

skriven
#2: peter

Det är på dessa mässor som vi knyter viktiga kontakter... att låta de som vill dricka sprit på mässan bestämma över vad jag gör eller inte tänker jag inte göra... och jag orkar faktiskt inte bry mig så mycket om det heller...



... varför ta del av ett problem när jag kan leva i lösningen... som i detta fallet borde vara att ha roligt utan sprit... eller hur?



(((kraM)))

peter

skriven
#3: paulina♥

hellu :) är allt bra ?

skriven
#4: peter

såklart



(((kram)))

skriven
#5: Eva T

Hej min Vän !

Attan vad du ljuger. Klart du orkar bry dig. Du struntar inte i det alls men du bara väljer att inte agera. För hela ditt blogginlägg lyste "Peter bryr sig visst, tycker det är galet....har alltså en åsikt.

Så att bara skaka av dig min kommentar på det viset är inte riktigt sanningsenligt enligt mig. Men det lät bra när du kommenterade vid första anblicken fast inte om man läst ditt inlägg ordentligt.

För visst så bryr sig Peter !!!!! Å tycker och tänker.

skriven
#6: peter

Klart att jag bryr mig... och att det är just därför som jag väljer att inte bry mig så mycket om drickandet eller att det serveras alkohol (det gör det ju överallt ändå) utan att mer tänka på vad JAG kan göra åt det...



... och det är ju enkelt... det är ju bara att vara med och ha skoj utan alkohol... enkelt... att vara MOT tar för mycket energi utan att ge något tillbaks... att vara FÖR att ha skoj utan droger ger mig energi... hajar du skillnaden?



Jag är FÖR drogfriheten.

(((kram)))

peter

skriven
#7: Bekele

Ja du Detlev.. Det är väl så att flertalet på den där knarkmässan är icke-beroende. Precis som i övriga samhället så klarar de av att hantera en öl eller två. Det är trots allt precis som de skrev i brevet.

Men om du ser någon som led av sin alkoholism hoppas jag att du sträckte ut din hand...

Kram

skriven
#8: peter

Så är det kanske... intressant att de som fixar en öl eller två INTE fixar att festa på en knarkmässa utan att dricka... kanske finns det fler beroende på mässan än vad vi tror L...



... å nä... jag satte fram min fot så att de snubblade... ett klassiskt skånskt "fälleben".



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :