Sista dagen...

... på jobbet detta året.
.
I morgon är det nyårsafton... och ja... jag vet väl inte riktigt vad jag tycker om det... förra året så hoppade jag högt hemma i Brännebassalt... satt i lungnan ro framför TV:n när kriget bröt ut utanför mina fönster... det var grannen som hade laddat upp med ett fyrverkeri i värsta, värstigklassen... det smällde och tjöt så det stod härliga till... och jag måste medge att det var ett väldigt vackert skådespel som jag fick ta del av.
.
Annat var det en nyårsafton nere i Helsingborg för några år sedan... vi var där på en NA-fest och vid 24-snåret så gick vi i samlad tropp bort till platsen nedanför Kärnan där man enligt tradition tydligen smäller av sina fyrverkeripjäser... det var de STORA lådorna fullpackade med STORA raketer som släpades fram... och tändes på... allt gick bra tills en av de STORA lådorna välte... raketerna flög istället rakt in i folkmassan... skakande medborgare fick se sina byxor börja brinna... blodvite och människorna som flydde i panik... tankarna gick osökt till det då pågående kriget i balkan... vi snackar... kaos.
.
Jag har inte köpt några raketer... hörde i morse att smällare är förbjudna nu för tiden... kanske ligger det i tiden... det är väl inte längre så skoj med smällare och raketer när människor spränger sig själva till döds på gator och torg och terrorister som verkar ligga och lura i var och varannan buske.
.
Nä då är det roligare att läsa att Zlatan är vår populäraste idrottsman... och tänka på hur när han avlossar den stora kanonen och sätter bollen i nätmaskorna bakom motståndarens målvakt... Zlatan vill jag se mer av nästa år... om och om igen.
.
Zlatan var kungen 2010... och jag blir inte förvånad om han är president 2011.

Kommentera inlägget här :