Här och nu...

... är allt som finns.

Idag så ska jag göra så gott jag kan för att inte längta bort från verkligheten... att acceptera dagen som den är... och njuta av vintervädret... mest genom att hålla mig inomhus faktiskt *L*... och för att riktigt förstå hur häftigt det är att befinna mig i ett varmt hus så tänkte jag utnyttja den fantastiska möjlighet som denna dagen ger mig... på ett väldigt enkelt sätt... nämligen genom min vaaaaanliga springrunda i skogen.

Idag så är det -12 grader i Brännebassalt... så jag tänker definitivt ha på mig långkalsongerna under mina träningsbrallor... ta på mig både mössa, halsduk och vantar... sen är det bara att öppna dörren och springa rakt in i den snöklädda skogen... känna efter hur det känns i min kropp idag... andas in den friska vinterluften... koppla på mina sinnen... genom att känna vinterkylan mot mitt ansikte... våga dra in luft genom näsan för att känna lukten av vinterskogen (jag brukar faktiskt mest reagera på lukten av att grannen eldar med ved i slutet på min runda)... smaka på vinden... lyssna på tystnaden... och titta mig omkring för att se hur världen där jag bor och befinner mig ser ut nu... här och nu.

När jag lyckas med detta så är livet väldigt enkelt... här och nu finns ingen rädsla... bara kärlek... och rent praktiskt så är det en ljuvlig känsla att komma tillbaka från min springrunda och bli medveten om hur varmt och skönt jag har det i mitt hus... och att det är genom att uppleva verkligheten genom alla mina sinnen som jag kan förvandla... denna dagen till en upplevelse som jag kan njuta av... i fulla drag... här och nu...


... så varför skulle jag längta till sommaren idag?

Jag älskar årstiderna... och är tacksam för att jag har förmågan att uppleva skiftningarna... det får mig att känna mig levande och som en varelse som förmår att uppleva omgivningen runt omkring mig... och det är när jag gör det fullt ut som jag känner mig som en del av... någonting mycket större än mig själv.

Kommentera inlägget här :