Skolavslutning...

... är dagens tema.

Min son tar studenten idag... och snart så ska jag ta mitt paraply för att ta mig till Norre Katts park där studenterna enligt den lokala traditionen samlas för att fira denna händelse... sen bär det iväg till hans mamma som dukat upp för ett fortsatt firande... han ska få presenter och firas på alla möjliga sätt och vis... sen drar han säkert ut med polarna och gör sådant hans pappa inte vill veta någonting om... för han firar ju att han tagit studenten.

En grej med att inte ha så himla mycket pengar är ju att jag inte är pappan som kan köpa nya bilar och betala för ett körkort som kanske skulle vara en lämplig present till honom en dag som idag... för det är sådana här dagar som det är riktigt jobbigt att vara en fattiglapp... jag är visserligen en av de rikaste killarna som finns... men inte på stålar... nä jag är rik på riktigt... och det räknas inte när det ska köpas presenter... jag köpte en skjorta han kunde ha på sig idag och så har jag målat en tavla till honom...


... och jag får väl vara nöjd med att den har ett väldigt passande tema för just denna dagen.

Det är en hel del skam i att inte vara rik på stålar vissa dagar... kanske beror det på att jag är uppvuxen i ett land där jag ofta blir bedömd efter vilket jobb jag har och hur mycket pengar jag tjänar... själv jobbar jag som nykter narkoman och lever på existensminimum... eller som jag väljer att kalla det... jag jobbar som addiktolog och har en kontrollerad ekonomi (för så är det ju... Kronofogden har full koll *L*).

Kommentera inlägget här :