Tjock...

... tyckte min kollega att jag blivit.

Och jag som aldrig brytt mig så mycket om jag gått upp eller ner i vikt började fundera... ska jag vara riktigt ärlig så tror jag att de har smugit sig på... tankarna om min viktökning... lite i taget... har ju faktiskt gått upp några kilo sen jag blev en rökfri rökare (närmare bestämt 10-12 kilo)... och jag gillar inte att mina kläder krymper... eller att jag stönar när jag tar på mig skorna... nä det gillar jag inte alls... så jag började så smått göra små, mycket små förändringar... inte så att jag lagt om mina kostvanor... eller medvetet börjat träna mer... nä nä... jag är en modern kille.

Jag laddade ner en app till min iPhone... "Viktkoll"... skrev ner vad jag vägde på badhuset veckan innan (naken) vilket var 78 kilo... bestämde mig för att jag ville väga 75 kilo istället... sen väntade jag... och ingenting hände... föränn jag vägde mig igen på mitt gym efter att jag tränat och i mina vanliga kläder... 79,1 kilo... två dagar senare i mina träningskläder (jag tränar yoga så det är utan skor)... då hade jag gått ner till 76,2 kilo... så jag lutade mig tillbaka helt övertygad om att nu var det klart... tills jag vägde mig en vecka senare... då hade jag gått upp till 78,8 kilo... för att för igår slå alla rekord... 81 kilo... visserligen med ytterkläderna på men ändå.

Vad lärde jag mig av detta?

Jo att det inte räckte med att ladda ner en app... att jag behövde göra andra handligar för att nå mitt mål... jag satte mig ner och funderade på mitt nästa drag... att lägga om mina kostvanor och plocka bort mitt godis var tankar som svävade fritt mellan öronen på mig... men bara tanken på att plocka bort fläsksvålarna till Zlatan fick det att vattnas i munnen på mig... och inte fan kan väl ett paket som väger så lite få mig att gå upp i vikt ;-)... så jag funderade vidare... och gick till handling.


Jag satte mig i min bil och körde iväg till Jula på Eurostop och köpte mig en... våg.

Jag drog iväg och köpte mig en våg... och naturligtvis så har jag vägt mig massor av gånger redan... i går kväll vägde jag mig första gången... naken naturligtvis och då stannade vågen på 78,4 kilo... i morse när jag vaknade så vägde jag 76,9 kilo... och fyra timmar senare hade jag gått upp till 77,8 kilo... konstigt... det här med vikten... eller så är det väldigt enkelt... om jag vill gå ner i vikt så ska jag äta mindre och skita mer... kan det vara så enkelt?

Men om jag ska vara en pytteliten smula seriös så vill jag faktiskt inte snöa in för mycket på det här med vikten... jag har sett alldeles för många i min omgivning bli helt sjuka i huvudet av att fastna i det tänket... och jag fick höra någonting mycket intressant på knarkmässan när jag var på ett seminarium som handlade om anabola steorider... att muskelbyggarna och anorektikerna har någonting gemensamt... nämlligen en skev självuppfattning... anorektikern tycker att han/hon är för tjock och muskelbyggaren tycker tvärtom att han/hon är för smal... detta trots den helt uppenbara sanningen som ALLA i deras omgivning ser.

Kommentarer :

#1: mia

Fläsksvålar.... va äter du vännen!! ;-))

själv böt jag ut ostbågarna mot morot ikväll hehe

kram mia

skriven
#2: mia

Aj aj... mos av Svenskan blev det... men hon var attans duktig mot den klart snabbare och duktiga Norskan... Hoppas det går bättre för din Zlatan ;-))

kram mia

skriven
#3: peter

Det bidde stryk för Zlatan med... tur att jag har fläsksvålar att trösta mig med L...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :