Fattiggrejen...

... fortsätter.

Vi var i Stockholm igår och träffade några av våra vänner som jobbar med detta projekt tillsammans med oss... och det är alltid lika givande att tillbringa några timmar med människor som engagerar sig och brinner för sin sak... det smittar och jag får energi.

Och vi behöver den energin... för det är mycket som ska göras på lite tid.


Att jobba mot fattigdommen är en väldigt lönande affär för samhället på många sätt.

Modellen på bilden ovanför är en beskrivning av problemet och lösningen som jag tog till mig under gårdagens möte... den visar på ett enkelt sätt var det är mest lönsamt att sätta in en hjälpinsats... mycket intressant tycker jag... och en annan sak som jag tog med mig från mötet var att vi inte skulle fastna i vem som vunnit valet... utan att istället omedelbums acceptera verkligheten och jobba utifrån de förutsättningarna... fan vad jag gillar den inställningen... det är fan praktiskt politik på hög nivå.

Idag så fortsätter jag min turnévecka och tar mig uppåt västkusten för att föreläsa där i några dagar... så om jag inte kommer åt att skriva varje dag på min blogg så har det en naturlig förklaring... eftersom jag kommer att leva i en kappsäck... och förhoppningavis komma hem ännu lite rikare på... erfarenheter och spännande möten med nya människor... ja jag är verkligen en lyckligt lottad kille som har denna möjlighet.

Kommentarer :

#1: mia

Härligt, ett jobb som både ger en glädje, energi och berikar en på många sätt! Det är Guld värt :-))

Skulle vara spännande att gå och lyssna på en föreläsning av dig. Har ju läst på flera bloggar hur mycket folk tycker om dig, och hur duktig du är på att föreläsa genom att dela med dig av dina erfarenheter :-)) Jag och mina nära och kära är lite nyfikna på att komma och lyssna om man kan slinka in, när du är runt Göteborg någon gång och det skulle passa.. finns det möjlighet till det, tror du? Tipps och goda råd kan man aldrig få för lite av..

Kram och må gott med din kappsäck :-)) Mia

skriven
#2: peter

Det är väl klart att jag kan fixa så att ni skulle kunna hänga med på en föreläsning... kruxet är väl att jag inte har några föreläsningar i närheten av Göteborg just nu... på vår hemsida vagava.nu så ser du var jag har inbokade föreläsningar... och när du hittar någon som skulle passa dig så kan du höra av dig till mig...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :