Idag är det en historisk dag...

... precis som alla andra dagar.
.
Om en halvtimme så drar vi iväg till Falkenberg för att förhoppningsvis bilda ett brukarråd i Halland... ett brukarråd är precis som det låter ett råd för brukare... som är tänkt att fungera på ett sätt som gör att vi brukare får göra vår röst hörd... vem som däremot räknas som en fullvärdig brukare kan det kanske råda delade meningar om eftersom vi ju faktiskt är några stycken som valt att bli drogfria utan landstinget eller kommunens hjälp... bara som ett exempel... vi brukar ju då inte den statliga eller kommunala hjälp som finns att tillgå och skulle kunna få vissa svårigheter att få lov att kalla oss brukare.
.
Men va fan... kommunalt, statligt eller privat... bra eller dåligt... rätt eller fel... brukare eller icke brukare... huvudsaken måste väl ändå vara att det funkar... och som jag ser det är väl det meningen med brukargrejen... att någon smart har kommit på att det vore kanske bra att fråga de som sitter i rullstol hur rullstolsrampen ska se ut... eller som i detta fall... fråga oss som är drogfria vad som funkat för oss... oavsett vad det var... hur det gick till... eller varför det funkade.
.
Det är väl bäst om golfbrukarna själva hittar på vilka regler som ska gälla... eller?
.
Jag gillar idén om att ta vara på den erfarenhet som finns lite här och var i samhället... det skulle ju vara för jävligt om vi var tvungna att uppfinna hjulet gång på gång bara för att vi vägrade att lyssna på den erfarenhet som redan finns... och eftersom jag själv tillhör en gemenskap som inte har ett endaste dugg med stat, kommun eller för den delen någon annan organisation att göra så är jag glad över att det ska bildas ett forum för brukare där vi kan dela med oss av våra erfarenheter till varandra... för som ni ju säkert alla vet... det enda sättet som jag kan behålla det jag har fått är genom att ge bort det.

Kommentera inlägget här :