Regn och rusk...

... hindrar inte mig från att njuta av livet.
.
På väg in till jobbet i morse så kom den över mig... helt överväldigande... en känsla av... fullkomlighet... det måste bara vara denna känsla som de pratar om... ni vet de där som ser ljuset... upplever frälsningens rent fysiska kraft... förvisso så fick jag känna efter lite  för att kunna förnimma denna känsla av njutning över att finnas till... men likväl så kunde jag känna den... känslan av att njuta av livet så som jag uppfattar det.
.
Det har inte hänt något speciellt i mitt liv... kanske är det ett resultat av att jag tagit hand om mig själv en vecka i de norska fjällen och andats in sådana mängder av frisk luft att jag kickar på det... eller så är det kanske att jag för första gången lyckades att göra någon form av filmliknande skapelse på min dator igår... eller så är det bara... livet i sig själv som jag njuter av... i vilket fall som helst så är det skönt att vara peter idag... och kanske ska jag nöja mig med det.
.
Innanför alla dessa kläder bor det en människa som ibland tycker om sig själv.
.
Jag är övertygad om att jag själv besitter möjligheten att kunna välja hur jag vill må... inte på det sättet att jag kommer att slippa alla motgångar och elände som livet kan föra med sig... nej men genom att kunna välja hur jag reagerar och agerar på livets alla skiftningar... för livet drabbar ju oss alla... det finns inga genvägar... vi kommer alla att möta sorg och motgångar... och det finns ingen rättvisa... vissa får mer skit än andra.
.
Jag mår skit ibland... det är helt okej... för jag är inte ett endaste dugg annorlunda än någon annan... och hade jag inte mått skit så hade jag nog inte kunnat förstå motsatsen... och helt ärligt... det händer att jag får lite dåligt samvete för att jag så himla ofta är lycklig... allra helst när jag träffar vänner som har sorg... jag känner empati med dem samtidigt som jag inte kan göra någonting för att lindra deras sorg... mer än bara finnas där och lyssna om de vill prata med mig... alla känslor är okej... jag kan vara ledsen och känna med mina vänner och vara lycklig samtidigt... jag är ingen dålig människa för att jag kan njuta av livet trots allt lidande som finns i vår värld.

Kommentarer :

#1: Mia

Härlig blogg ♥

Kram Mia

skriven
#2: peter

Tack...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :