Varför klampa runt i lera och sörja...

... när man kan gå på hal is och ha det glatt?
.
Frågan är verkligen befogad då jag tänkte köra en liten runda igår... svängde runt på min gårdsplan och det sa bara "sug" sen satt jag och min bil fast i leran... våren har kommit till brännebassalt.
.
Min bil fullkomligt sögs ner i leran på vändplatsen jag använt hela vintern.
.
Det var inte utan att jag kände lite saknad av snö och is... efter en helt underbar vecka i de norska fjällen med allt vad det innebar så kändes det lite lätt frustrerande att sitta fast i leran med min bil... lite väl vardagligt så där direkt efter hemkomsten... som vanligt när jag drabbas av livet på landet så använde jag mig av en av mina livlinor... jag ringde en vän (min vän Leffe har ryckt ut för att hjälpa mig otaliga gånger under årens lopp)... vi letade länge men hittade inte det lilla hålet där man skulle skruva fast öglan för att kunna bogsera... så till slut fick vi kapitulera i mörkret... men nu på morgonen så lyckades jag få fast öglan... hade en otrolig tur då jag ringde min granne... han var hemma och kom över och drog loss mig med sin fyrhjulsdrivna rackarbil.
.
Varför gå omkring i lera och sörja när man kan åka bräda på hal is och ha det glatt?
.
Det är med blandade känslor som jag skriver här... samtidigt som det är skönt att vara hemma kan jag redan längta tillbaks till skidbackarna i Trysil... jag kunde onekligen känna kontrasterna när jag körde fast min bil i leran... men som någon klok människa sa... allt har sin tid... och nu är det hög tid för mig att åka till jobbet.


Kommentarer :

#1: gabriella

Hej Peter och välkommen hem till Sverige igen. Förstår om du längtar tillbaka till backarna. Men kan det bli som vanligt nu ett tag? ( ler) så man kan få nöjet att läsa bloggen varje dag. Kram på dig. Gabriella.

skriven
#2: peter

Tack... fan vad jag gillar att du läser vad jag skriver... det gör själva grejen lite mer på riktigt...



kram

peter

skriven
#3: Mia

Här är en till som läser och älskar din blogg :-))

Glöm nu inte att backa åt andra hållet... tills solen torkat upp din gårdsplan lite ;-))

Kram Mia

skriven
#4: peter

Man lär så länge man lever ;-)...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :