"Kalaskula"...

... var det sista jag tänkte innan jag somnade igår.
.
Och man kan ju undra sig vart denna lite befängda tanke kom i från... "kalaskula"... smaka på det ordet... är det positivt eller negativt... snällt eller dumt att säga till någon som lider av bukfetma (vilket då naturligtvis är jag)... och jag undrar var jag hörde det först... att det var när jag var barn är jag helt på det klara med... men var det min pappa som själv hade en "kalaskula" som myntade uttrycket... eller är det från vikingatiden?
.
Månne är det ett ganska bortglömt uttryck i dessa tider... för jag måste erkänna att det var ett bra tag sedan jag hörde någon säga det... undrar om det beror på att så många går på gym och jobbar på att få rutor på magen istället... för det är ju i alla fall helt uppenbart... kalaskula och sexpack går inte att kombinera.
.
Form, vikt och hur vi ser ut har nog alltid varit ganska viktigt för oss människor.
.
En sak är jag helt på det klara med... och det är att jag det senaste året tänkt betydligt mer på hur min mage sett ut än vad jag någonsin tidigare gjort... och då ska ni veta att jag nog i alla tider varit lite nojad på hur min mage ser ut eftersom jag ju alltid har haft antydningar till en "kalaskula"... och även om jag borde vara van så finner jag det allt jobbigare... någonting som egentligen förvånar mig eftersom jag ju tycker mycket mer om mig själv idag än vad jag gjorde för några år sedan... det är bara den där förbannade bukfettman som stör mig... jaja... och kanske det faktum att mina öron fortsätter att växa trots att övriga jag slutat växa för flera år sedan... förutom min "kalaskula" då alltså.

Kommentarer :

#1: Anonym

Ja någon ekonom har du aldrig varit( ler) håll i pengarna det är några dagar kvar. Kram

skriven
#2: Anonym

Ja någon ekonom har du aldrig varit( ler) håll i pengarna det är några dagar kvar. Kram

skriven

Kommentera inlägget här :