Pisseprov & poliser...

... på mitt jobb.
.
När jag parkerade bilen på jobbet i morse så stod det en polisbil på min vanliga plats... nu för tiden är det inget som får mitt hjärta att slå snabbare eftersom polisen inte är så himla intresserade av vad jag gör längre... det har varit annorlunda en gång i tiden... men det hade sina förklaringar... som kriminell hör det till vardagen att ha poliser runt omkring sig... och på den tiden hade jag nog fan kört vidare och väntat till de åkt sin väg... skönt att slippa bry sig om sådant idag.
.
Jag behöver inte heller lämna pisseprov eller bevisa för någon annan än mig själv att jag är drogfri... någonting som jag också kan stöta på i mitt jobb... människor som måste lämna pisseprov för att få ha en säng att sova i... en verklighet som jag heller inte kan blunda för... själv har jag under årens lopp byggt upp en liten reserv av tillit... och tar nästan för givet att människorna i min omgivning litar på mig... vilket i.o.f.s. nog till stora delar beror på att jag litar på mig själv idag.
.
Mina dryckesvanor kan ju också göra sitt för att min omgivning har tillit till mig idag.
.
Men det var ändå med en känsla av att det lika gärna kunde varit jag som jag parkerade min bil sidan om poliserna i morse och gick upp till mitt jobb... hejade på killen som de ville snacka med samtidigt som min kollega tog emot ett pisseprov från en kille som ville ha kvar sin sängplats på det kommunala boendet... att jag har ett helt annorlunda liv idag består till stora delar på en ganska liten men ändå väldigt stor förändring av mina dryckesvanor... tänk att så lite kan göra så stor skillnad.

Kommentera inlägget här :