En "på väg till skolan blogg"...

... från bilen får det bli idag.
.
Sitter i en bil med mina kolleger på väg till vår fortsatta utbildning som den gången går av stapeln i Vaxholm... så det är "bara" hälften så långt som förra gången vi var i väg och blev lite klokare med hjälp av vår skola... för då var vi ju på Svanön mitt i ångermansälven... och det är på både ont och gott... det blir svårt att hinna plugga så mycket som jag skulle behöva för att hinna färdigt med min uppgift... men å andra sidan så slipper vi sitta så himla många timmar i bilen... och va fan... det löser sig alltid på något sätt... eftersom jag har varit väldigt intresserad av vad vi lär oss på skolan i ganska många år nu... så är mycket av det vi lär oss inte är helt nytt för mig.
.
Jag är inte världens bästa på att plugga på traditionellt vis... och det har jag aldrig varit... visserligen så var jag rätt duktig i skolan de första sex åren jag tillbringade där... innan jag valde att skita reglerna och struntade helt i allt som inte intresserade mig när det gällde skolan... senare i livet så motiverade jag detta med att jag inte för mitt liv kunde förstå varför jag skulle lära mig saker som jag inte tyckte mig ha användning för i mitt liv... det var givetvis en ren hittepågrej eftersom jag egentligen i väldigt många år ångrade mig att jag inte gjorde det som jag ju var ganska bra på istället... nämligen att lära mig nya saker... och eftersom jag inte valde att anpassa mig till skolans regler så blev jag istället en smula bitter på den.
.
Därför så är det himla skoj att nu på äldre dar få en ny möjlighet att gå i skolan och få tillfälle att utvecklas inom ett område som jag brinner för... för det är oerhört intressant att studera människan och då i synnerhet människor som mig själv... d.v.s. vi som har utvecklat ett beroende av kemiska substanser... och vad man kan göra åt det lilla problemet.
.
På vägen upp till skolan kommer vi ännu en gång att passera Bankeryd.

Kommentera inlägget här :