Meditation...

... kommer att göra mig lycklig idag.
.
Vill inte... gå ner på yogan... men det spelar ingen roll vad jag vill eftersom jag lite då och då har rätt hyfsad kontakt med mitt förstånd... som säger åt mig att jag kommer att må som en prins när jag går därifrån... så om en liten stund kommer jag att låta min kropp utföra de rörelser som anvisas mig... vilket kommer att inkludera en liten stunds avslappnande meditation som avslutning... och jag VET redan nu hur skönt det kommer att kännas.
.
Flippat det här med att kunna göra saker som jag inte "känner för"... att inte vara styrd av mina känslor utan istället se till att skapa mig det mående som jag vill ha... att vara lycklig är inget som kommer till mig... nej för fan... vill jag vara lycklig så får jag lägga ner lite energi på att göra handlingar som leder fram till den känslan... jag är helt och hållet övertygad om att jag kan vålja att vara lycklig... inte dygnet runt... för om jag skulle vara lycklig dygnet runt så hade jag ju inte fattat att jag var lycklig ens en gång... jag behöver motsatserna... utan sorg ingen glädje... och ju mer jag vågar känna på min sorg... ja ni fattar... paradoxen... desto gladare kommer jag att bli.
.
Känslor är inte farliga... möjligtvis min egen skam... men då är det ju tur att jag lärt mig att skam inte tål ljus... att skam bleknar om jag vågar prata om det jag skäms över med någon... för jag är inte sjukare än mina hemligheter.
.
Jag tror mig förstå att det finns ett naturligt sätt att förhålla sig till livet.

Kommentera inlägget här :