Sinnesrobönen & relationer...

... funkar bra tillsammans.
.
Och just relationer är ju ett väldigt intressant ämne... på flera sätt... idag så kommer det ett helt gäng killar hem till mig... och vi har en relation... vi tillhör nämligen samma sponsorkedja... och vi har bestämt oss för att träffas hemma hos mig och det kommer att stärka vår relation till varandra... det är ju något speciellt med en sponsor/sponsi-relation.
.
Ofta när det pratas om relationen så handlar de för det mesta om kärleksrelationerna... och de har verkligen en tendens att ta över mitt liv totalt när jag drabbas lite då och då... det brukar ta ungefär tre sekunder innan jag vet att det är kört... jag är chanslös... och har inget annat val än att haka på... tack och lov att jag har ett program som jag kan använda mig av i alla mina angelägenheter... det har definitivt räddat mitt liv... för så galen kan jag bli när Amors pilar träffar mig... oftast helt blind och fullständigt utan verklighetsanknytning... kort sagt... jag behöver hjälp... all hjälp som jag kan få.
.
I min senaste längre relation till en kvinna så hade jag en otrolig hjälp i den relationen av att ha en sponsor som jag kunde använda mig av... och för mig var det något nytt eftersom jag tidigare haft en tendens att leva som i symbios med mina flickvänner... ingenting som jag rekommenderar någon... nej jag tror att de flesta kärleksrelationer mår bra av att bägge parterna har någon utanför relationen att prata med... jag tyckte att det var en stor gåva att kunna bolla både det ena och andra med min sponsor... för då fick jag den distans som jag behövde för att kunna klara av att se saker och ting ur ett annat perspektiv... och andra perspektiv kan vara väldigt intressanta att ta del av.
.
Det hände sig att jag ringde min sponsor och var helt i upplösningstillstånd och kände mig minst sagt missförstådd i min relation... och jag ville ju att han nu skulle förstå hur jobbigt jag hade det... förstå vilken puckad tjej jag hade som bråkade med mig... och gärna tycka lite synd om mig... det hände aldrig... nej... ofta tyckte han att jag skulle sluta bråka och förstå att det inte var henne jag var arg på... eller åtminstone fatta att det behövdes minst två för att kunna bråka överhuvudtaget... min sponsors råd till mig var mer än en gång att jag skulle sluta bråka och istället ställa mig i köket... diska och baka en chokladkaka... eller om det var riktigt akut... gå åt sidan och dra sinnesrobönen 10 gånger.
.
Att be sinnesrobönen 10 gånger är ett mycket bra tips och funkar hur bra som helst i de flesta situationer när jag behöver stanna upp lite... få distans till mig själv och förstå mycket av det som jag är maktlös inför... väldigt nyttigt i mitt vardagliga liv eftersom jag har en tendens att "glömma" bort det ibland... allra helst i relationer där jag är känslomässigt involverad och vet precis hur jag vill ha det.
.
Ni kan väl sinnesrobönen?
.
... Gud ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.
.
Vi människor är flockdjur och behöver anstränga oss för att vårda våra relationer.
.
Den lilla versen har gjort underverk i mitt liv och hjälpt mig många gånger... däremot så är fortsättningen på bönen nästan okänd för mig... jag sökte på nätet och hittade några intressanta rader... läs och begrunda dessa så kloka ord.
.
Låt dock aldrig min sinnesro bli så total
att den släcker min indignation
över det som är fel, vrångt och orätt.
Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder
och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta
om möjligheten att nå en förändring
bara för att det som är fel är lag och normalt,
att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet
bara för att jag är i minoritet.
Varje ny tanke startar alltid
hos en ensam.

Kommentarer :

#1: Eva T

Hej !

Det finns flara variationer och tolkningar av Sinnesrobönen.

Det finns en liten fin bok med titeln En liten bok om Sinnesrobönen av Larsåke W Persson med ett par tonsättning av sinnesrobönen för solosång och olika instrument.

Ha en bra sponsorträff denna vackra soliga söndag.

skriven
#2: peter

Tack för tipset... och naturligtvis hade vi i världens bästa sponsorkedja en toppenträff ;-)...



kram

peter

skriven
#3: Kicki Eriksson

Hej min vän.

Jadu den varianten på sinnesrobönen va helt ny för mig oxå, o den va riktigt fin tyckte jag. Bland mina anteckningar i min på profil på FB har jag lagt ut "sinnesrobönen o dess betydelse" Hittade den oxå på nätet och tyckte den va bra. Kolla om du vill. Kram och kärlek från en vän till en annan <3 // Kicki

skriven
#4: peter

Jag kollade in på din profil och jag gillade också den tolkningen... och kram tebax till din min fiNA vän...



kram

skriven

Kommentera inlägget här :