Söndagar...

... är lagom tråkigt trevliga.
.
Söndagar är lite speciella tycker jag... lite lugna lagom tråkigt trevliga... inte som på den tiden då jag var en aktiv drogmissbrukare med arbete då jag redan nu på morgonen fick lätt panik över att jag skulle jobba dan därpå... jag var sällan i speciellt "god form" på söndags morgonen... då var det enklare när jag hade blivit av med jobbet och lagt hela mitt liv i drogernas omsorg... då fanns det inga veckodagar längre... då fanns det nästan enbart... sen... i morgon...  och ... för några dagar sedan... och nuet försvann in i en grå dimma... alla dagar var likadana... ja jävlar så var det... vilket skitliv det är att vara en aktiv narkoman... att leva i en illusion om att det är full fart hela tiden samtidigt som tiden står helt still... det händer ta mig fan ingenting... allt är samma lika hela tiden.
.
När jag var liten var söndagarna väldigt långa kommer jag ihåg... för då var alla affärer stängda och det tog lång tid innan det visades någonting annat än testbilden på den enda TV-kanalen... och jag tror faktiskt att min känsla från mina barndoms söndagar fortfarande präglar mig... för egentligen så är ju det enda som skiljer denna dagen från de övriga veckodagarna det faktum att jag för det mesta är ledig på söndagar... och inte har så mycket att göra.
.
Jag skulle naturligtvis kunna fylla min lediga tid med massor av göromål... det saknas inte prylar som jag borde gjort för länge sedan... nej verkligen inte... suck... jag blir trött bara jag tänker på det... bort, bort.
.
När jag var liten så fick man roa sig själv på söndagarna... allt annat var stängt.
.
Det är absolut inte på det viset att jag tar det lugnt på söndagarna för att jag tänker på någon gammalt religiös sätt och vill "helga vilodagen"... mer sant vore att skriva sanningen... att jag är en ganska lat kille som utan problem kan spendera en söndag framför TV:n och kolla på film... och trivas bra med det... allra helst om det sker på en söndag... för på söndagar känns det liksom lite mer okej att göra... ingenting.

Kommentera inlägget här :