Tanklöst...

... behöver inte vara helt fel.
.
Att bete mig tanklöst mot mina medmänniskor är inget jag eftersträvar... trots detta så händer naturligtvis det lite då och då... jag är ju "bara" en människa och besitter en hel del fel och brister... även om jag har en och annan god sida också... men det är inte den sortens tanklöshet som jag menar med min överskrift... jag tänkte mer på att jag inte behöver tänka så himla mycket hela tiden.
.
Ta bara mina morgonritualer... jag vaknar prick 07.25 varje morgon... stänger av väckarklockan och stiger upp direkt... passerar genom köket och sätter på TV:n och slår på min dator innan jag går och borstar mina tänder... sen kollar jag snabbt min inkorg i datorn slänger en blick på TV:n innan jag återvänder till mitt badrum för att duscha... jag klär på mig... packar ner datorn och ibland så packar jag även min träningsväska innan jag stänger av TV:n och sätter mig i bilen för transport in till stan... lyssnande på en talbok (just nu är det boken om Hitler)... och väl framme på jobbet så slår jag på datorn och sätter mig ner för att skriva min blogg.
.
Jag har ett litet rum på jobbet där jag varje morgon sätter mig ner och bloggar.
.
Så fram tills jag sitter här och skriver så har jag inte behövt tänka ut vad eller hur eller någonting alls egentligen... utan bara handlat på rutin... och jag måste säga att det är väldigt skönt med dessa rutinerna... visst nu när jag sitter här och skriver så behöver jag ju tänka ut vad jag ska skriva... vilket vissa dagar är fruktansvärt svårt och andra dagar hur enkelt som helst... precis som livet kan upplevas... ömsom vin ömsom vatten... fan vilket kasst uttryck för en nykter alkolist... eller hur?
.
Nu har mina arbetskolleger fixat fram frukost och kaffe... och om en liten stund ska vi ha vårt dagliga morgonmöte... och eftersom det är fredag så blir det ett gemensamt pass på gymmet klockan 11.00... i cirkelrummet med "easy line" maskinerna... ett för övrigt totalt missvisande namn eftersom vi kör så att svetten ryker och är helt slut efter tre varv på dessa maskiner... och jag vet redan nu att jag kommer att ha lite träningsvärk i helgen.
.
Jag behöver mina rutiner... för det är när jag börjar tänka för mycket som mitt liv tenderar att bli krångligt... och det om något kanske är att vara lite väl tanklös mot mig själv.

Kommentera inlägget här :