En lååååång resa...

... framför mig i bilen.
.
Idag bär det iväg till Mora... och när jag kollar på eniro så tar det 8 timmar med bil att resa dit... så med lite raster på vägen kan jag nog räkna med minst 9 timmar i bilen... tur att jag laddat upp med talböcker på mitt USB-minne... för det är rätt lång tid på vintervägar som det ju naturligtvis är bäst att ta det lugnt på... och när jag lyssnar på talböcker kör jag betydligt lugnare än om jag lyssnar på musik... det är lätt för mig att trampa lite extra hårt på gasen om det är musik som uppmuntrar till det... talböcker är bra medicin mot fartkameror.
.
Det känns himla bra att ha en bil som trivs på vintervägarna... och är skön att köra.
.
Annars så är jag lite kluven inför att tillbringa en hel dag i mitt eget sällskap... jag blir lite instängd i mig själv av att sitta ensam i min bil och lyssna på talböcker... och jag har förstått att socialt kompetens är en färskvara och någonting som jag behöver underhålla... kanske är det här som min beroendesjukdom känns starkast... i min omedvetna vilja att isolera mig från min omgivning... på alla möjliga och omöjliga sätt och vis.
.
Visserligen så gillar jag mitt eget sällskap... och det är kanske just därför som jag ska vara lite extra vaksam och se till att hålla kontakten med mina vänner... även om det skulle vara skönt att stanna hemma i TV-soffan den där extra dagen ibland... visst finns det telefon och dator men det är inte samma sak som att träffas ansikte mot ansikte... kommunikation är ju så himla mycket mer än ord... det märkte jag inte minst igår då vi hade en telefonkonferens... en NA-service grej och första gången för mig... jag har aldrig tidigare medverkat i någonting sådant... och visst är det häftigt att vi kan göra service på detta enkla sätt... men jag måste erkänna att jag föredrar de "riktiga" mötena även om jag förstår hur magiskt häftigt det är att kunna sudda ut alla avstånd med teknikens hjälp.
.
Nä nu ska jag slänga mig in i duschen... packa en väska... och köra till Mora.

Kommentarer :

#1: Saga Nylund

Vad rolig din blogg verkar vara! kommer verkligen att läsa dina inlägg igen! =P Ha en kul dag =)

skriven
#2: peter

Tack... roligt att höra...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :