HALT...

... hungrig, arg, ensam (lonely), trött.
.
När jag började gå på möten för massa år sedan så höll vi på NA i Halmstad till i ett gammalt hus som vi delade med AA... även kallat "lilla huset på prärien"... och det hände sig ganska ofta att jag hamnade på ett AA-möte... där träffade jag många kloka människor och fick höra ett och annat som jag fortfarande har nytta av... en av de sakerna var begreppet HALT... att det kunde vara bra att tänka på några ganska självklara saker om jag ville behålla min drogfrihet... som att det inte är bra för mig att gå omkring hungrig... eller arg, ensam och trött.
.
Det händer att jag inte riktigt förstår varför jag mår som jag mår.
.
Det kan tyckas som helt självklart att äta... men om jag ska vara ärlig så händer det att jag glömmer bort det om jag är stressad... eller häller i mig för mycket kaffe... och då brukar jag bli arg utan minsta anledning... en inte alltför bra känsla att fatta förnuftiga beslut på... går jag då omkring ensam och inte pratar med någon om hur jag känner det är jag verkligen illa ute... då kanske det snurrar det så mycket i mitt huvud att jag inte kan somna på kvällen... och då blir jag trött... på det mesta.
.
Men...
.
... om jag äter försvinner ofta min ilska och då är det givetvis lättare för mig att umgås med mina vänner... lägga mig på min kudde på kvällen och somna sött med ett leende på mina läppar... och då finns det ju ingen anledning för mig att peta i mig några droger heller.

Kommentera inlägget här :