Tålamod...

... och träning.
.
Jag har hört det sägas att det krävs lite tålamod när man tränar... och då kanske det kan vara på sin plats med ett litet tips om ett bra sätt att träna sitt tålamod... för att träna sitt tålamod måste väl ändå ge mig tålamod när jag tränar... allra helst eftersom jag nu gärna hade sett lite resultat av min träning... även om jag kan ana ett samband mellan mellan uteblivna träningsresultat och att frossa i mig kilovis med godis... det kan ha någonting att göra med mina stön när jag knyter skorna... eller?
.
För att träna mitt tålamod behöver jag inte anstränga mig så mycket... i går så hade jag ett litet ärende till banken som väl inte skulle kunna ta alltför lång tid... ack vad jag bedrog mig... visserligen tyckte jag väl inte att 20 nummer framför mig i kön verkade så mycket... men när jag efter en halvtimme fortfarande hade 18 nummer kvar började jag ana oråd... och misstänka att mitt tålamod stod inför en prövning.
.
Att sitta och vänta på banken kan vara en väldigt intressant upplevelse.
.
Eftersom jag trots allt har vissa verktyg för att kunna handskas med situationen som denna passade jag på att ta en liten promenad till frukståndet på torget för att handla mig lite frukt att smaska på medans jag väntade... visst är det väl en bra grej med nummerlappar... att vi slipper att stå i en lång kö... sen satte jag mig ner och tittade på min omgivning... människor som blev allt mer irriterade på att det tog väldigt lång tid... några höll masken... vissa protesterade högt... andra lyckades sitta stela som statyer utan att röra en min... ja mångfalden flödade... ja la också märke till att de moderna telefonerna är en gåva i sådana här situationer... det spelades spel... lästes tidningar... och allt annat som går att göra på våra nya telefoner.
.
Det gick ganska trögt en lång stund... men efter ett tag visade det sig att många helt enkelt gett upp och gått därifrån... så till slut blev det rätt bra fart på nummerapparaten och jag fick gjort mina ärende... och jag blir glad när jag tänker på vilket trevligt bemötande jag fick av expediten i kassan... vilket kanske till viss del kan bero på att jag också lyckades vara trevlig när jag till slut kom fram.
.
Så kan det gå till när jag väljer at träna mitt tålamod... kanske ska jag sätta mig på apoteket med en nummerlapp i dag... vänta tills det blir min tur... ge bort min nummerlapp till en person som just kom in... och själv ta en ny och upprepa den proceduren några gånger... det borde vara bra för mitt tålamod.

Kommentarer :

#1: maritha

gud vilken bra ide. vilken fin tanke. "make my day" till andra människor, och en ggr till. Det känns SÅ bra att ge ett leende och få gensvar :-D. det ger glädje i både hjärta o själ.

skriven
#2: peter

Att ge bort leende kostar ingen men betalar sig väldigt bra ;-)...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :