Drömfabriken...

... jobbar jag på.
.
Sista dagen på min "vanliga" väldigt ovanliga arbetsplats i Halmstad... inte för gott... men i en vecka kommer jag att jobba med en bräda under mina fötter... i Trysil... och det är inte utan att jag lite då och då får nypa mig i armen när jag inser vilket underbart jobb jag har... när en skidresa till Norge kan vara en del av mitt arbete... för så är det... att jobba på VågaVa är som att jobba på en drömfabrik... här låter vi drömmarna bli verklighet.
.
En mycket viktig del av vår verksamhet är att ta del av samhället på samhällets villkor... det finns ett fint ord för det... integrering... och vi har tagit fasta på det ordet... på flera sätt... inte genom att bjuda alla våra anställda på en resa till Norge... nej för fan... i det "riktiga" livet blir man inte bjuden på skidresor... i det "riktiga" livet så får man jobba järnet för att få tag på stålarna det kostar att åka iväg en vecka... i mitt fall handlar det mycket om att prioritera bort en massa utgifter... för i det verkliga livet så har jag lärt mig att det bara finns två sätt att tjäna stålar... att öka inkomsterna eller vilket ofta betalar sig bättre... minska utgifterna.
.

Pengar kommer inte att göra dig lycklig... men de kan göra ditt liv betydligt enklare.
.
På mitt arbete har vi ingen millimeter-rättvisa... alla har inte råd att haka på och åka skidor i fjällen... men det finns några av oss som har lyckats med att få så mycket balans i både våra liv och i vår ekonomi att vi har råd... och så ser ju verkligheten ut i det verkliga livet... det är fan inte rättvist... men jag har lärt mig att vi som lyckas hålla oss drogfria över en längre tid har väldigt stora möjligheter att förverkliga våra drömmar... även om några av dem kostar pengar... men om jag ska vara riktigt ärlig så kostade det rätt mycket att knarka också... jag vill påstå att jag lärt mig prioritera på ett sätt som passar mig lite bättre... ingen sprit... inget knark... inga cigaretter... ja ni fattar... det blir till slut... fler skidresor.
.
En sak som jag gillar är känslan av att det är jag själv som bestämmer över mitt eget liv.
.
Någon kanske tycker att det är orättvist och att vi på VågaVa gör saker som inte alla kan medverka på... men det håller jag inte med om... tvärtom så ser jag fördelarna med att kunna visa upp att livet som en ansvarsfull drogfri medborgare hela tiden ger nya belöningar... tillfrisknandet tar inte semester... mer kommer att visa sig... någon kanske vågar se så långt in i framtiden att den personen redan nu vågar planera för nästa års skidresa... livet är kanske inte rättvist just nu... men livet är som livet är... det är bara att acceptera... jag har lärt mig tålamod och att jag har fått förmågan att förverkliga mina drömmar.

Kommentarer :

#1: Gabriella.

Hej Peter, Bra skrivet som vanligt. Ha det jättebra i Trysil. Det är du och alla ni andra värda. Kram gabriella.

skriven
#2: peter

Tack... vi ska njuta av att vara drogfria superfräcka skid- och snowboard-åkare...



kram

peter

skriven
#3: Mia

Toppen för er, och så gillar jag ditt "motto".... "för i det verkliga livet så har jag lärt mig att det bara finns två sätt att tjäna stålar... att öka inkomsterna eller vilket ofta betalar sig bättre... minska utgifterna"

Själv ökar jag inkomsterna ofta, men bränner av mer då oxså hehe, skall nog testa minska utgifterna istället.... ;-))

Kram och tackar för en bra Blogg som alltid ♥

skriven
#4: peter

tack... och har du tänkt på att man inte betalar skatt på att minska utgifterna heller ;-)...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :