Hotellfrukost...

... är en bra start på dagen
.
Och den frukosten balanserar upp själva vistelsen på ett hotell... för att ligga på hotell är inte så himla skoj... jag sover hellre hemma i min egen säng... och det är väl bra att det är på det viset... jag hade ju haft ett problem om jag hellre sov borta än hemma... ett ganska stort problem faktiskt... tycker jag.
.
Men allting är ju relativt... och här snackar vi verkligen om ett lyxproblem när det finns så många människor som inte har någon bostad... och kanske inte ens tak över huvudet... de skulle med all säkerhet jubla över att ha mina lyxproblem... att jag tycker att det kan vara lite tråkigt att sova på hotell skulle jag inte ens vilja nämna i vissa sammanhang... det skulle ju vara som att spotta några av mina vänner i ansiktet... vänner som inte har några egna hem att åka hem till på kvällen utan är helt utlämnade till andra människors välvilja.
.
Och ibland så funderar jag på hur många som stannar kvar i väldigt destruktiva miljöer enbart p.g.a. att ha tak över huvudet... jag kan ju tycka att det vore en mänsklig rättighet att ha tak över huvudet och en egen dörr att stänga om sig... men jag förstår att det är långt ifrån verkligheten för hur många människor som helst... även i vårt rika land finns det fattigdom och orättvisor... det finns människor som far väldigt illa och lider överallt... hela tiden.
.
Att sova på hotell kanske inte är så skoj... men det är fan ingen problem.
.
Jag tillhör inte den lidande skaran... tvärtom så tillhör jag en lyckligt lottad grupp som inte har några större problem överhuvudtaget... mina problem är lyxproblem... som att välja vad jag ska ha på mig idag... eller vilken juice jag ska välja till frukosten... om jag ska gå eller ta taxi till föreläsningen... ja ni fattar... jag har problem som inte är några problem... egentligen.
.
Men om jag ska vara riktigt ärlig så tror jag att jag hade kunnat haft en hel del riktiga problem om jag fortsatt att peta i mig massor av droger... för droger har verkligen en förmåga att dra till sig problem... av alla de slag... och för de flesta narkomaner som jag känner upphör inte dessa problem förrän de dör... eller gör som jag... väljer att bli drogfria.

Kommentera inlägget här :