Kramar...

... gillar jag.
.
Det gör inte alla... ibland så stöter jag på människor som inte är så vana vid att kramas och en och annan gång så har jag faktiskt stött på någon som inte alls gillar att kramas... och det händer att jag blir förvånad... förvånande nog eftersom jag ju också har varit en kille som inte gillat kramar... jag tyckte nog mest att det var en inkränkning på mitt livsrum... armslängds avstånd tyckte jag var tillräckligt nära... förutom när det gällde sex... men även där hade jag problem när det gällde närhet... puss och gulligt var mest jobbigt... jag hoppade gärna över den biten och gick direkt på den lite med intensiva delen av akten... och efteråt så tände jag gärna en cigarrett för att få lite distans.
.
Jävligt sorgligt... men tyvärr alltför sant.
.
Det är väldigt ensamt att inte ta chansen och våga släppa in någon riktigt nära.
.
Jag vet att jag inte är ensam om att ha stora problem med att våga släppa in någon på livet (hit men inte längre-symtomet)... och jag är glad över att jag har fått lära mig att rent fysiskt göra detta genom att kramas... en kram är oftast helt kravlös och ett ypperligt sätt att på ett praktiskt enkelt sätt visa min omgivning att jag är glad över att träffa dem... visst tog det tid för mig att lära mig att kramas... och i början så kändes det minst sagt skevt och helt fel att krama en kille förutom på fotbollsplanen och efter att han gjort det avgörande målet... jag var ofta stel som en pinne och det kändes skitskumt att ta emot alla dessa jävla kramar till en början... utom när det gällde mina barn förstås... de var liksom undantaget som bekräftade regeln.
.
Men idag så är kramarna ett naturligt inslag i mitt liv... och någonting som jag inte skulle vilja vara utan... de berikar mitt liv och när jag då och då träffar på någon som inte gillar att kramas så blir jag nästan förvånad... men så kommer jag på hur det var för mig för ett gäng år sedan... tar ett kliv tillbaka och minns hur de var att inte kunna kramas... och då kan jag känna tacksamheten över att jag har förvandlats till en kille som vågar ta emot kramar och andra kärleksfulla handlingar... och faktiskt... känna mig värd dem.
.
Vet ni föresten hur man behåller en kram?
.
Genom att ge bort den... och då får du ju samtidigt en bonuskram.

Kommentarer :

#1: Birgitta

Har bara en sak att säga....tur att du inte röker längre.....

skriven
#2: Birgitta

Har bara en sak att säga....tur att du inte röker längre........

skriven

Kommentera inlägget här :