Maskrosbarn...

... eller asfaltsblomma?
.
Vi på VågaVa ska gå på en föreläsning idag... och det är en föreläsare från en ideell förening... maskrosbarn... en förening som stödjer ungdomar som vuxit upp i familjer med missbruk eller psykisk sjukdom och som jag ser fram emot att lyssna på... så klart... människor som vuxit upp i trasiga familjer har ju alltid intresserat mig... av någon underlig anledning... kanske för att jag själv vet hur det är att växa upp i en sådan miljö.
.
När jag slog på nätet så hamnade jag på Wikipedia... och fick lära mig en synonym till maskrosbarn... en synonym som omedelbums föll mig i smaken... asfaltsblomma... och jag tror mig veta varför jag föll pladask för den.
.
Jag har målat denna blomma i många år... idag fick den ett namn... asfaltsblomman.
.
Ibland när jag förklarar att jag är tacksam över att ha varit narkoman och alkolist... för det är jag... så är det en och annan som höjer lite på ögonbrynen... de undrar väl vad jag menar med det... för det är ju mest skit att vara missbrukare... och ingenting som jag skulle vilja rekommendera någon att satsa på... men... för det finns faktiskt ett men... hade jag inte levt på livets skuggsida så är jag tveksam över om jag förmått att uppskatta många av livets vardags-skatter... ni vet allt det där som de flesta tar för givet och inte lägger märke till...
.
... som t.ex. lukten av blöt asfalt efter ett sommarregn.

Kommentarer :

#1: Mia

Din Asfaltsblomma är verkligen vacker, så även din blogg.

Kram till dig

Mia

skriven
#2: peter

Tack :-)...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :