NA-service...

... är verkligen givande.
.
Jag har haft den stora äran att få göra riktigt häftig service den senaste månaden... telefonservice... att lyssna av NA-Sveriges helpline och ringa upp de som har ringt dit... föra budskapet vidare kallas det för... och nu snackar vi verkligen om att jag på ett enkelt och väldigt praktiskt sätt får känna mig som en del av någonting större än mig själv... vår fiNA gemenskap.
.
Det är verkligen en gåva att göra någonting för en annan människa helt kravlöst... det ger mig så oerhört mycket och jag får ett helt annat perspektiv på min egen tillvaro... och som grädde på moset så känner jag mig faktiskt som en riktigt fin människa som bryr mig om min omgivning... någonting som jag aldrig ska underskatta eftersom jag ju trots allt är en beroende... och att ha beroendesjukdomen innebär ju bl.a. en ganska stor portion av självcentrering... och det bästa botemedlet mot självcentrering är ju att göra någonting för någon annan... kravlöst.
.
" En ensam beroende är i dåligt sällskap"... riktigt jävla dåligt sällskap faktiskt.
.
Tillsammans är vi starka... att ensam är stark är en lögn... och jag personligen är helt övertygad om att det är ett gammalt fyllo som myntat det uttrycket... rent skitsnack om ni frågar mig... jag är en människa och av uppfattningen att vi människor behöver varandra för att må bra... någonting som jag med all önskvärd tydlighet märker när jag gör NA-service... då jag vågar vara en del av någonting mycket större än mig själv.

Kommentera inlägget här :