Kunskap...

... är makt.
.
När jag och leffe startade VågaVa 1999 så var det som en frukt av ett projekt... "Kunskap är makt" ett projekt som vi genomförde när vi jobbade på FMN vilket vi gjorde innan vi startade upp VågaVa... själva tanken bakom var att man skulle kunna använda sig av våra erfarenheter för att lära sig lite med om missbruk.
.
Idag så är det vi själva som utbildar oss... på alla möjliga och omöjliga sätt och vis... vem kunde drömma om att jag skulle sitta och lära mig hur man använder sig av media i onsdags... eller att jag skulle medverka på dagens... "Konferens för chefer och politiker med ansvar för missbruks- och beroendevården i Halland"... för att lära mig ännu mer... paradoxalt nog så handlar det mesta av mina utbildningar om det jag redan jobbar med... och det är väldigt intressant att ta del av andras syn på sakernas tillstånd... och förhoppningsvis lära mig ett och annat som jag inte redan visste.
.
Här har ni lite anteckningar från min utbildning till addiktolog på FUN... fattar ni?
.
Jag utbildar mig ju också till addiktolog på FUN (Fria Universitetet i Norden) och det är en utbildning som heter duga vill jag lova... här lär jag mig mer än jag någonsin trodde var möjligt i ett ämne som till stora delar handlar om mig själv... men jag lär mig också att förmedla den kunskapen till andra... men det gäller att vara lite lyhörd... och jag tycker att det är på sin plats att tillämpa lite andliga principer när jag stöter på ny kunskap och andra åsikter än mina egna... andliga principer som... ärlighet... villighet... och naturligtvis en stor portion... öppet sinnelag... för kunskap... är fan makt.

Kommentera inlägget här :