Mitt onda knä...

... och jag.
.
Att bli äldre är ju inte bara fördelar som t.ex. förmågan att se på livet med en liten smula mer distans... att kunna välja bort saker som inte passar... slippa göra sig till av rädsla att inte duga som den man är... ja kort sagt... möjligheten att kunna ta livet lite mer med en klackspark... problemet med att bli äldre är ofta rent fysiskt... min kropp har helt enkelt jobbat så hårt i så många år att den inte riktigt vill hänga med längre... min kropp protesterar.
.
Den kroppsdel som för tillfället bråkar mest med mig är mitt knä... att mitt knä inte är ett endaste dugg intresserad av att springa på löparbandet visste jag redan... men i förrgår ville det inte ens ... efter tre steg så hade budskapet nått min hjärna och tro det eller ej... jag lyssnade och gjorde andra grejer på gymmet istället... drog och slet i en massa maskiner som jag tror kan vara bra för få fler muskler runt mitt onda knä... samtidigt kunde min fåfänga inte låta bli att rycka lite i de maskinerna som såg ut att hjälpa mig med att göra min växande buk mindre... mitt medfödda sexpack har till min stora förvåning nämligen försvunnit... vart tog mina magrutor vägen?
.
Jag är inte ensam om att bli äldre... och visst vill jag bli av med min knävärk.
.
Om jag ska vara riktigt ärlig så är det ibland en smula frustrerande att kroppen också åldras... jag blir förbannad när min kropp protesterar och inte gör som jag vill... jag fattar att det handlar om balans och kommunikation mellan kropp och själ... för även om det gör lite ont i knät just nu så betyder inte det att jag ska lägga mig ner och dö... jag behöver röra på mig och komma ihåg att jag inte tränar för att bli yngre... utan för att bli äldre.

Kommentarer :

#1: Birgitta

Ett tips som funkar för de flesta. Kan vara vätska i knät som inte "läcker ut" eftersom du tränar en hel del utan vila emellan. När du är i vila ( på jobb, i hemmet d.v.s när du är i stillhet ) så har du en värmekudde på knät hela tiden...så länge du orkar...se till att den är varm ( använd micron ). Du kommer definitivt märka skillnad. Värt att pröva..jag garanterar att du kommer bli bättre...



Återkommer med övningar därefter för att stärka upp knät mm....



Kram

skriven
#2: peter

Låter som en god idé... även om jag nog har svårt att tro att mina knäproblem beror på att jag tränar för mycket ;-)...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :