Bollywood...

... eller Hollywood?
.
För en herrans massa år sedan så bestämde jag mig för att bli filmstjärna i Hollywood när jag var 80 år... bara så där som en liten framtidsdröm om att ha någonting att syssla med när jag blir riktigt gammal (d.v.s. äldre än vad jag är idag)... det spelar ingen roll om det så bara skulle vara en statistroll men dit skulle jag i alla fall.
.
Men nu så börjar jag fundera på att om det inte skulle gå minst lika bra (om inte bättre) att bli filmstjärna i Bollywood... eller rättare sagt så slog det mig när jag satt i bilen på väg till jobbet idag... efter att ha lyssnat klart på Leif GW Perssons första bok "Grisfesten" så fick jag några minuter över som jag ägnade åt dagdrömmeri... och tankarna gick till vår nära förestående Indienresa... och våra planer på att stanna till i Bombay... eller Mumbai som det ju heter nu för tiden... och där ligger ju Bollywood.
.
Vare sig det blir Bollywood eller Hollywood så bär jag i alla fall på en egen dröm.
.
Jag var väldigt ung när jag födde denna tanken... jag tror t.o.m. att jag vid denna tiden jobbade på långvården i Göteborg... och det jag fick se där skrämde väl skiten ur mig och fick mig att bli en smula rädd för ålderdomen... att bara bli förvarad och behandlad som ett kolli är inget som jag drömmer om... jag hade väl redan då förstått att om jag har någonting intressant att syssla med så håller jag mig i både fysisk och psykisk form lite längre... så jag kom på den smarta idén att fixa mig en sysselsättning på äldre dagar... filmstjärna i Hollywood lät lockande... och tanken på att ha någonting att göra när jag blir riktigt gammal har vuxit sig stark hos mig... jag har även en reservplan... nämligen att göra konstiga grejer och kalla det för konst... och på det viset kunna försörja mig som... konstnär.
.
Idag breddade jag mina drömmer... jag kan nu även tänka mig att bli filmstjärna i Bollywood.

Kommentera inlägget här :