Stegarbete...

... är en del av mitt tillfrisknande.
.
Eftersom jag valt att tillfriskna med hjälp av ett 12-stegsprogram så innebär det att jag kan använda mig av... tro det eller ej... de 12 stegen... och igår (läs i natt) så redovisade jag mitt 8-steg för min sponsor... och för er som inte vet är en sponsor en medmänniska som hjälper mig som en slags mentor... i detta fallet innebär det att han vägleder mig genom mitt stegarbete... och för att förklara vad stegarbete är på ett enkelt sätt skulle jag vilja säga att det är en slags manual för min personliga utveckling... det som jag kallar för... tillfrisknande.
.
Detta är inte min sponsor utan en annan kille som vet mycket om 12-stegsfilosofin.
.
Det finns säkert en och annan som undrar vad vi 12-stegs nördar sysslar med egentligen... vi slänger oss med konstiga ord och massa fraser som "tillfrisknande" och "släppa taget" och fan vet allt... det snackas om "krafter starkare än oss själva" och vissa kallar t.o.m. den kraften för Gud... ja det finns en hel del som för en hel del år sedan skrämde skiten ur mig... föga anade jag då att jag själv skulle bli en kille som med glädje la mitt liv i händerna på detta programmet... jag blev inte hjärntvättad... eller sektad... eller tvingad till någonting överhuvudtaget... jag blev bara fri... villkorslöst fri.
.
Och ta mig fan... jag vet också att mer kommer att visa sig... vilket fantastiskt äventyr mitt liv är idag.

Kommentarer :

#1: Moa

Äntligen hittade jag tillbaka till din blogg! Shit, vad du är bra. Jag blir både imponerad och inspirerad utav dig.



Har även snott idén om 15 minuter om dagen, som jag själv precis har börjat med. Riktigt bra grej. Ta hand om dig.

skriven
#2: peter

Skoj att du hittade tillbaka hit... och jag gillar när vi är fler som hittar storheten i 15 minuter om dagen prylen... den kan man ju använda till precis vad som helst ;-).



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :