Den långa fredagen...

... är här igen.
.
Ibland så känns det lockande att göra en tidsresa... ni vet... med ålders rätt göra inlägg i stil med "när jag var ung..." och långfredagen är en dag som uppmuntrar till just dessa ord... för det var fan skillnad på en långfredag då... den var inte som nu... långfredagen när jag var liten var den absolut längsta och tråkigaste dagen på hela året... alla... och jag menar verkligen alla... och ja... alla affärer var stängda... på riktigt... på den enda TV-kanalen pågick en enda lång helgmålsringning... och jag är övertygad om att det var just denna dagen uttryck som "suga på stenar och se på när färg torkade" myntades... för det fanns helt enkelt inte så mycket att göra... typ ingenting.
.
Lite funderingar så här på långfredagen... den längsta dagen.
.
Nu för tiden så ser inte min verklighet och i synnerhet inte mina långfredagar ut på det viset... jag bor ute på landet och de dagarna som jag är ledig och stannar hemma så märker jag inte om det är tisdag eller fredag... där jag bor finns det mest årstider och just nu är det väldigt mycket april utanför mitt fönster... om jag vill slänga mig framför TV:n är utbudet nästan för stort och jag kan få svårt att bestämma mig för vad jag vill titta på... att bo ute på landet innebär inte längre att jag är isolerad eftersom jag ju har både telefon och internet... vad gjorde vi innan Facebook tog över våra liv?
.
Och eftersom affärerna inte längre har stängt på långfredagarna längre så kan jag också överväga att sätta mig i min bil och åka och handla lite... ja kort sagt... långfredagen som jag minns den finns helt längre inte längre... och helt ärligt så tycker jag att det är skönt för den dagen var helt enkelt för jävla tråkig.

Kommentarer :

#1: Leffe

Hahaha ja så va det och så är det :) kram

skriven
#2: peter

Ja allt var fan inte bättre förr ;-)



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :