En bra dag...

... för... öhhh... dammsugning?
.
Mitt senaste städprojekt stannade upp för några veckor sedan... och det är inte utan att det börjar synas lite väl tydligt här hemma i Brännebassalt... det är med andra ord riktigt skitigt hemma hos mig... jag började ju med ett jättestort "15 minuter om dagen" projekt och när detta "kom av sig" (heter det så?) så raserade mitt hus succesivt... jag hann liksom bara stöka till det ännu mer... så nu ser det värre ut än vanligt.
.
Min storstädning har hitills mest inneburit att jag släpat upp en massa grejer från min
undervåning och lagt dem på mitt jättestora bord på övervåningen.
.
Vad jag sysslat med är vad vi gamla narkomaner skulle kunnat kalla för... "pundat"... vilket när det gäller städning ofta innebär att man flyttar runt en massa prylar och stökar till det ännu mer... vi/jag har nämligen en liten tendens att bli en aning överambitiösa i vår strävan efter den "ultimata" städupplevelsen... jag har ett flertal skräckhistorier på detta tema från mitt eget missbruk... det räckte liksom inte med att dammsuga och torka golven på den tiden... helst skulle en vägg slås ut, några väggar målas om och ett nytt kök byggas när man ändå var på gång... vilket alltid (utan undantag) slutade i katastrof.
.
En annan sak som skrämmer mig lite nu när jag tittar på mitt stora bord på min övervåning dit jag släpat upp de flesta lösa föremål från min undervåning är förvaringslådorna... jag har nämligen under en längre tid samlat på mig en massa förvaringslådor... ett klassiskt pundartrix... att sortera saker och lägga det i lådor... om ni har en aktiv narkoman på besök så är han/hon inte så svår att underhålla... ta några paket skruv och spik och häll i en stor spann... sen ställer ni fram spannen och några tomma paket... i de flesta fall (i alla fall om drogen heter amfetamin) så kommer den aktiva narkomanen att med stor glädje och intensitet att kasta sig ner i spannan och börja sotera skruv och spik... när han/hon är färdig så är det bara att hälla i allt i spannen igen och upprepa proceduren.
.
Det är inte utan att jag blir lite orolig när jag ser alla lådorna... vad håller jag på med?
.
Jag äter visserligen medicin mot min parasit för tillfället men den är garanterat inte sinnesförändrande... och jag får väl hoppas att min lite överambitiösa städning inte leder mig ut i missbruket... och om beteendet känns lite otäckt så finns det ju faktiskt en liten möjlighet att det hela slutar med att jag får städat hemma... för även om det just nu mest känns som stökigare än någonsin har jag gott hopp om att det löser sig till slut... för så är det ju... det brukar ju faktiskt bli bra... och blir det inte bra... ja, då kanske det blir bättre.

Kommentera inlägget här :