Narkotikabrott...

... och kända popstjärnor.
.
"Popstjärnan hade stora pupiller, spretiga fingrar, spasmer i käken och kraftiga humörssvängningar"... stod det att läsa i blaskan häromdagen... och blaskan fortsatte med att beskriva ditten och datten för att få oss att förstå att den kända popstjärnan minsann var en tvättäkta knarkare... jaha, tänker jag... och?
.
När en kändis gör någonting som inte är helt ovanligt (i detta fallet att petar i sig droger i någon form) så blir det stora rubriker... men när det gäller den absolut vanligaste formen av narkomaner och alkolister så skrivs det ingenting... och jag menar inte de utslagna och hemlösa människor som "vanligt" folk ofta tror är mallen för hur narkomaner och alkolister ser ut... nej för fan... jag menar alla dessa människor som inte ens själva vet om att de har ett problem... alla de alkolister och narkomaner som förnekar att de har någon form av problem... inte så sällan genom att inbilla sig att en narkoman eller alkolist ser ut på ett speciellt sätt... och om man själv inte är en hemlös utslagen eller känd popstjärna så kan man väl inte ha några problem... eller hur?
.
De flesta narkomaner och alkolister vet faktiskt inte själva om att de har problem.
.
Jag har själv levt som en fullt aktiv narkoman med arbete, hus, bil och familj... utan att ha den blekaste aning om att jag hade någon form av problem... frånsett jobbiga grannar och massa idioter i min omgivning... att JAG hade någon del i detta var för mig helt främmande... däremot kände jag många människor som hade stora problem med droger i alla dess former... och jag kunde för mitt liv inte förstå varför de höll på att knarka när de inte klarade av det... och nu när jag skriver dessa rader så förstår jag att jag själv hade gått på myten som blaskan lärde mig... myten om hur narkomaner och alkolister ser ut... och jag kan också förstå varför jag gjorde det... jag ville ju inte se sanningen om mig själv... att jag också var narkoman och alkolist.
.
Idag så är jag grymt tacksam över att jag vågar se mig själv precis som den jag är... jag är fortfarande narkoman och alkolist... men skillnaden från förr är att jag vet vem jag är och inte lurar mig själv längre... för jag förstår att om jag inte dricker sprit eller petar i mig knark så blir jag varken full eller påtänd... det räcker för mig... för mitt problem var ju inte att jag var dum i huvudet... mitt problem är idag hanterbart... det enda jag behöver göra är att hålla mig drogfri... svårare än så är det faktiskt inte.

Kommentera inlägget här :