Giardiainfektion...

... blev min diagnos.
.
Idag så fick jag då reda på vad det är för fel på mig... jag har drabbats av en... giardiainfektion... vilket tydligen är en parasit... eller som jag läste på nätet... "Giardiasis är en tarminfektion orsakad av Giardia lamblia (synonymt G. intestinalis, G. duodenalis), ett encelligt "urdjur", protozo. Flera genotyper avGiardia lamblia finns, men endast genotyp A och B infekterar människa. Parasiten invaderar ej vävnaderna."... ord och inga visor.
.
Men det var ändå skönt att få reda på vad det var som var fel på mig... och att det fanns ett botemedel för mig... en dunderkur på fyra piller antibiotika att ta på en och samma dag ska tydligen vara tillräckligt enligt min doktor... visserligen så blev jag en smula besviken när jag kastade mig till apoteket för att hämta ut botemedlet... och fick reda på att inget apotek i Halmstad eller Ljungby hade denna medicin i sitt lager... jag ville naturligtvis bli frisk omedelbums och blev så klart inte glad över det... men vad kan jag göra åt det... ingenting.
.
Snyltande gäster som valt min kropp som transportmedel för att flytta till Sverige.
.
Vad som också kunde skrämma mig lite var när jag fick reda på att det är en "allmänfarlig sjukdom"... så här står det på nätet om "min" sjukdom... "Giardiainfektion är enligt smittskyddslagen en allmänfarlig sjukdom, och inträffade fall anmäls till smittskyddsläkaren i landstinget och till Smittskyddsinstitutet (SMI). Vid inhemsk smitta bör man söka utröna om smittspridning skett på daghem, om smitta spritts via dricksvatten etc. Vid misstanke om vatten- eller livsmedelsburna utbrott skall miljökontoret eller motsvarande i kommunen kontaktas. Giardiainfektion är en smittspårningspliktig sjukdom. Den sjuke behöver inte isoleras men ska ha hygienrekommendationer."
.
Ja jävlar... är det inte det ena så är det det andra... som hon sa... flickan som blödde näsblod.

Kommentarer :

#1: Birgitta

Tur att du bor isolerat på landet då......

Krya på dig...



Kram



skriven
#2: peter

Jo så skulle man kunna se det... nu har jag ju inte isolerat mig ett endaste dugg under min sjukdom men jag tror ändå inte att jag smittat någon... jag tror mest att man är intresserad av om smittan kommit från Sverige för då är det oftast något fel på vattnet någonstans... det är inte så vanligt att det smittar från person till person om jag fattar det rätt... handsprit har jag blivit ordinerad... än så länge ;-).



kram

peter

skriven
#3: Anna

RYYYYS!!!Skönt att höra att du är på bättringsvägen. Och att du är väl hemma :) Kram Anna

skriven
#4: peter

Tack Anna...det blir ju bara bättre och bättre hela tiden... ;-).



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :