Här & Nu...

... är det enda som finns.
.
När man som jag har varit ute på en liten resa så hör det ju till vanligheterna att det ställs en del frågor... om hur det var och om det har varit bra på resan... och det är väl inte så konstigt... däremot så märker jag hur jag börjar fundera över vad jag har fått ut av min Indien-resa denna gång... förra gången jag var i Indien så var det ju närmast att likna vid en "buskar började att brinna-upplevelse"... och så känns det inte riktigt denna gång.
.
Däremot så är en sak helt uppenbar för mig... och det är att min resa hela tiden fortsätter vart jag än befinner mig på vår runda värld... här och nu är faktiskt det enda som finns... att jag sen kan använda mig lite av erfarenheter och lärdommar som jag lär mig på min väg genom livet är ju närmast att ta för givet... och är det någonting som jag vill ta med mig från denna senaste resan så är det acceptans och mångfald... för det finns det i överflöd i Indien... och acceptans och mångfald är verkligen någonting som berikar mitt liv... hela tiden och överallt.
.
Jag behöver andra åsikter än mina egna för att kunna utvecklas... och tycker om att ha många valmöjligheter... att acceptera andras åsikter är inte samma sak som att hålla med... och mångfald betyder ju bara att det finns ett större utbud för mig att välja mellan... och visst är det väl äkta frihet att ha en möjlighet att ändra sin egen åsikt när man tagit del av någonting som känns bättre... nu tycker jag inte att rätt eller fel är så jävla viktigt eftersom jag hellre väljer att vara lycklig än att ha rätt... och vem vet föresten vad som är rätt och fel imorgon?
.
Jag gillar mångfald... vi kanske skulle släppa in kor även i SJ:s väntsalar.

Kommentera inlägget här :