Kärlekens...

... dysberoende.
.
Jag letade efter mina glasögon och hittade en bok på mitt skrivbord... Torbjörn Fjellströms "Kärlekens dysberoende"... "en studie i den sjuka sexualiteten och dess helande"... som var en av alla dessa böcker som vi studerade när vi pluggade till adiktologer... vi studerade ju alla möjliga besattheter och hur beroendesjukdommen är en rackarns sjukdom när det gäller att hitta på nya flyktvägar från oss själva... sex och kärleksberoende är ju inte ett helt ovanligt missbruk.
.
Men ibland så undrar jag om vi som har denna här beroendesjukdommen inte har en tendens att göra oss lite "sjukare" än vad som är nyttigt för oss... att t.ex. vara kär och kåt är ju faktiskt ingen sjukdom utan ett helt naturligt tillstånd... visserligen så kan bägge dessa tillstånd nog ställa till det rätt bra för oss... det är ju inte så himla lätt att vara förståndig när man är kåt eller förälskad... vilket Torbjörn beskriver på ett väldigt utförligt sätt i sin bok.
.
Jag kanske förnekar min sjukdom men tror ändå inte att det är bra att focusera för mycket på våra brister.
.
En annan kille som jag läst lite böcker av heter Osho... han hade en minst sagt annan uppfattning om det här med sex och kärlek... så det finns ju olika uppfattningar om hur man som människa kan bejaka sig själv... kanske så är det bra att hitta någonting mitt emellan... sunt förnuft... jag tror inte att det är så himla bra för oss att hitta för många fel på vårat sätt att leva... trots allt så är jag en drogfri narkoman och är ganska nöjd så länge jag inte petar i mig den där första drogen igen... att jag sedan har upptäckt en hel del mänskliga sidor hos mig själv sedan jag blivit drogfri... ja det är väl egentligen rätt mänskligt... även om det kan innebära att jag kan vara både kåt och kär någon gång lite då och då.

Kommentarer :

#1: Anonym

fantastiskaste o finaste Peter.... <3

Svar: Tack för den komplimangen...
kram
peter
peter

skriven
#2: Anonym

förnekelsen är total och rättfärdigandet inför jaget jobbar på högvarv..

Svar: Så kan det kanske vara... är det också mänskligt?
kram
peter
peter

skriven
#3: maritha

så sant, så sant.titta för mycket på våra fel år tyvärr så enkelt, det är svårare att titta på allt bra och fint vi gör varje dag. du är värd att vara både kär och kåt:-D. mänsklighet, utan skulle vi inte va` mänskliga, typ robotar ;-)kram

Svar: Jag gillar vad som händer när jag tillåter mig själv att vara mänsklig... för jag blir alltmer ödmjuk inför att andra människor också visar sig vara mänskliga.
kram
peter
peter

skriven
#4: Anna Herwe

amen äntligen nån som tänker som jag :)))) Har lyssnat på Fjellström, studerat Osho, och allt möjligt annat, men vi är ju som du säger människor... och både kåta och kära och att skilja besatthet från förälskelse, pja, det är ju lite klurigt, för det är ju samma sak. Skulle man då inte få bli förälskad bara för att man är beroende? Skulle ju inte vara så kul...

Svar: Det är riktigt befriande att bara få vara... mänsklig... tycker jag.
kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :