Lycklig...

... är något som jag väljer att vara.
.
Jag vet att det finns en och annan som stör sig kraftigt på mig när jag påstår att jag väljer att vara lycklig... som mer än gärna påpekar för mig om livets alla orättvisor och berättar att det minsann inte är alla som kan välja att vara lyckliga... och det är säkert sant i många fall... och helt fel i andra fall... egentligen så borde vi i lyckolandet Sverige hoppa jämfota av glädje bara av det faktumet att vi kan dricka vattnet i våra kranar... för vatten är ju som ni alla vet en väldigt påtaglig bristvara på många ställe i vår värld... fördelningen av välstånd är inte heller vidare rättvis i ett globalt perspektiv... ändå så tror jag att de flesta människor kan välja att vara lyckliga lite då och då.
.
 Här har ni en kille som ofta väljer att vara lycklig... inte av någon speciell anledning utan bara för att han kan det.
.
Jag menar på att man ofta har ett val om hur man uppfattar sin egen verklighet... jag kan välja att se positivt eller negativt på en given situation... och naturligtvis så ger det ett resultat... väljer jag att tycka att det är jobbigt med mycket folk på stranden så hade gårdagen varit kass... men jag valde istället att se på dagen genom mina  positiva glasögon... och njöt av en helt underbar sommardag... i bilkön på väg hem gillade jag svalkan som min AC fixade och välkomnade den extra tiden det tog att köra från stranden genom att lyssna lite på lite inspelad standup från förra året... vilket gav mig och min medpassagerare några goda skratt.
.
Jag är helt medveten om att jag hade kunnat välja att göra gårdagen till en riktig skitdag med en annan inställning... men jag valde istället att njuta... och faktiskt... bara att ha det valet... gör mig lycklig,

Kommentarer :

#1: Anonym

tack

Svar: kram
peter

skriven
#2: maritha

Underbart, TACK ;) Har själv praktiserat detta idag. Vad fint du har det på stranden.Kram

Svar: Visst är det häftigt att kunna välja... och jag har det hur fint som helst på den underbara stranden på Tylösand.
kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :