Tillfrisknandet...

... är gratis.
.
Att bli drogfri är så mycket mer än att sluta supa och knarka... att leva utan att peta i mig både det ena och det andra av anledningar som bara jag själv förstod... det kunde vara att jag var glad, ledsen, arg, lycklig, frustrerad, ängslig... ja ni fattar... jag drogade mig på alla mina känslor... och räckte inte känslorna till som anledning så kunde jag ju alltid hitta någon annan anledning... som att jag hade fått sparken, fått ett nytt jobb, vackert väder, regn, krig, fred... listan kan göras hur lång som helst... när det gällde att hitta på en anledning för mig att peta i mig någon drog så fanns det inga gränser på min fantasi... jag kunde hitta på precis vad som helst för att rättfärdiga mitt supande och knarkande.
.
"Det är inte var vi varit som räknas utan vart vi är på väg"
.
Det svåra var ändå inte att lägga av med drogerna för mig... nä... det svåra var att leva drogfritt vad som än hände... och det var då som jag fick använda mig av "en dag i taget"... och det gör jag fortfarande... jag kan ta ett beslut på morgonen där jag bestämmer mig för att vara drogfri idag,... vad som än händer... bara för idag... i början fick jag kanske ta en timme i taget... ibland bara fem minuter... men det funkade... jag är fortfarande drogfri... och det har jag varit i 14 år 1 månad och 24 dagar... och det är ingat annat än ett mirakel.
.
Idag så kan jag åka ner till stranden på Tylösand utan att vara rädd för vem jag ska träffa där... och det var helt otänkbart när jag var en aktiv narkoman... då vågade jag inte träffa en enda människa utan att peta i mig droger... jag vågade ju för fan inte ens träffa mig själv utan droger i kroppen... idag är jag inte rädd för att vara rädd längre... och idag så kan jag känna att jag duger precis som den jag är... och det är mycket mer än att "bara" vara drogfri... det är vad jag kallar för tillfrisknande... och vet ni vad... droger kostar massa stålar och leder i längden bara till elände och död... tillfrisknande är gratis och ger mig ett liv värt namnet... på riktigt.
.
Idag så ska jag tänka på att jag är drogfri och känna hur tacksam jag är över det.
 

Kommentera inlägget här :