Att ha rätt...

... eller att vara lycklig.
.
De senaste dagarna har jag varit lite stressad... och stress kan uttrycka sig på lite olika sätt för mig... jag kan få en viss obehagskänsla i magen i form av en liten klump av något som skulle kunna kallas ångest (ångest är väl i.o.f.s. ett lite väl starkt ord men ni förstår säkert vad jag menar)... magen är det ställe där mina känslor oftast känns mest och i detta fallet är jag helt säker på att det inte är en Guardiaparasit... och om jag inte gör något åt min stress så kommer jag att utveckla fler symtom... som det här med att ha en massa åsikter.
.
Det är absolut inget fel i att ha åsikter om både det ena och det andra enligt mig.
.
Nu har jag naturligtvis redan åsikter om det mesta... vissa bättre och andra som kanske är lite mindre genomtänkta... åsikter i sig är ju inte fel och skulle min åsikt vara helt åt helvete så kan jag ju alltid ändra mig... det är det bästa med åsikter tycker jag... att de inte är huggna i sten... att jag kan byta åsikt lite hur jag vill när jag vill... som "framgångssupporter" och Zlatanist är det skönt att kunna heja på ett annat och bättre lag lite då och då... det hade ju varit himla tråkigt om jag var tvingad att hålla på Barcelona när Zlatan bytte till Milan.
.
Sen kan jag ha åsikter som känns betydligt viktigare... som att jag tycker att det är för jävligt att en stor del av av jordens befolkning lever under helt vidriga förhållande... många orättvisor är en realitet som jag har svårt för att acceptera... och ibland kanske även svårt för att förstå.
.
Men i min egen vardag så skapar min stress ofta åsikter bara för att jag ska "slippa" ta mitt ansvar... och jag kan fastna i de där helt vansinniga "rätt eller fel"-diskutionerna... och helt och hållet "glömma bort" att jag mycket hellre är lycklig än har rätt... och att jag alltid har ett val vilka strider jag ska ta... det gäller att välja med omsorg för väldigt många strider är inte värda att lägga ner någon energi på... de får mig bara att bli på dåligt humör.
.
Nä då är det bättre för mig att kolla på orsaken till min stress... vad det är som jag borde göra och kanske ännu viktigare... vad jag inte gjort... för min stress beror nästan alltid på att det är någonting som jag inte gjort... det kan vara att ringa ett jobbigt telefonsamtal eller precis vad som helst... och att stoppa huvudet i sanden funkar inte.

Kommentera inlägget här :